ОСТАННІ НОВИНИ

Участь солдатів КНДР у війні не змінить ситуацію на фронті, – розвідка Естонії

Маркіян Рой

|

У розвідцентрі Сил оборони Естонії вважають, що участь північнокорейських солдатів у війні РФ проти України не змінить ситуацію на фронті. Про це сказав глава розвідцентру Сил оборони Естонії полковник Антс Ківісельг, повідомляє Європейська правда з посиланням на ERR.

Ківісельг прокоментував повідомлення про відправлення Північною Кореєю солдатів до Росії для підтримки її агресії в Україні, що, на його думку, свідчить про проблеми Росії з підтриманням інтенсивності військової активності.

Він навів публічні дані, згідно з якими чисельність північнокорейських підрозділів може сягати 10 тисяч солдатів і наразі вони перебувають у Східному військовому окрузі РФ.

Крім того, є повідомлення про створення підрозділу чисельністю близько 3 тисяч осіб на базі десантно-штурмової бригади, укомплектованої північнокорейцями, яка, імовірно, в майбутньому діятиме в Курській або Брянській областях, додав Ківісельг.

«Водночас можливе відправлення Північною Кореєю на український фронт таких сил – 3 тисячі осіб або 10 тисяч осіб – не принесе якихось суттєвих змін на полі бою. Однак, якщо це продовжиться протягом тривалішого періоду часу, то це може зіграти суттєву роль у майбутніх боях», – сказав полковник.

Надання військової допомоги Росії дає керівництву Північної Кореї та Ірану можливості використовувати її у своїх інтересах, пояснив Ківісельг.

«Це дає Ірану і Північній Кореї можливість вимагати від РФ ексклюзивних гарантій безпеки або технологічної інформації, яка залишалася недоступною досі і яку ці країни зможуть використати в майбутньому», – заявив глава розвідки Сил оборони Естонії.

Він також вказав, що військовослужбовці, які беруть участь у боях на території України або Російської Федерації, отримають військовий досвід, який зможуть використати проти своїх сусідів у своєму регіоні.

Як повідомляв Львівський портал, президент України Володимир Зеленський заявив, що КНДР фактично передає людей до військових сил російського окупанта.

Крім цього, російські окупанти вже сформували «особливий бурятський батальйон», укомплектований громадянами КНДР, при цьому 18 військовослужбовців із Північної Кореї вже скоїли втечу з позицій на кордоні Брянської та Курської областей РФ.

Також глава держави під час виступу у Верховній Раді заявив, що Північна Корея відправляє своїх людей працювати на заводи в Росію замість убитих на російсько-українській війні громадян РФ.

Начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов підтвердив, що Росія готує понад 11 тисяч військових із Північної Кореї для війни в Україні. Зараз вони проходять підготовку, а до бойових дій вони будуть готові вже з 1 листопада.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *