ОСТАННІ НОВИНИ

Північна Корея відправляє своїх людей працювати на російських заводах, – Зеленський

Наталія Жолинська

|

Президент України Володимир Зеленський під час виступу у Верховній Раді заявив, що Північна Корея відправляє своїх людей працювати на заводи в Росію, нібито замість убитих на російсько-українській війні громадян РФ. Про це повідомили в Офісі президента. 

Глава держави повідомив, що в коаліції злочинців разом із Путіним станом на зараз уже є Північна Корея.

«Це родина Кім, яка тримає в рабстві більш ніж 20-мільйонну частину корейського народу», – зазначив він.

За словами президента, українська розвідка фіксує не лише передачу зброї з Північної Кореї до Росії, а й передачу людей.

«Це робітники для російських заводів – замість убитих на війні громадян Росії. І особовий склад для російської армії. І це вже факт. Фактично це участь уже другої держави у війні проти України на боці Росії», – додав Зеленський.

Окрім цього, глава держави згадав і про допомогу іранського режиму для Путіна, а також співпрацю Китаю з Росією.

«Попри заяви Пекін утримується від справді серйозних, дієвих кроків для того, щоб зупинити Путіна, зупинити агресію та порушення Росією Статуту ООН. І ми маємо чесно говорити – українці та всі наші партнери: якщо ми не посилимося суттєво зараз, Путін встигне суттєво посилитися в наступному році – посилитись так, щоб назавжди відкинути дипломатію», – наголосив він.

Раніше Львівський портал повідомляв, що президент України Володимир Зеленський заявив, що КНДР фактично передає людей до військових сил російського окупанта. 

Крім цього, російські окупанти вже сформували «особливий бурятський батальйон», укомплектований громадянами КНДР, при цьому 18 військовослужбовців із Північної Кореї вже скоїли втечу з позицій на кордоні Брянської та Курської областей РФ.

Фото: Офіс президента

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *