ОСТАННІ НОВИНИ

Зустріч у форматі «Рамштайн» за участю лідерів країн не відбудеться, – ЗМІ

Наталія Жолинська

|

Зустріч у форматі Засідання контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн») за участю лідерів країн, не відбудеться. Про це пише Європейська правда з посиланням на ZDF.

Згідно з оприлюдненою інформацію, президент США Джо Байден планує у четвер прибути до Німеччини з візитом, який раніше був відкладений через ураган «Мілтон».

При цьому, як зазначено, програма візиту американського президента буде значно скорочена і обмежена лише одним днем – п’ятницею, 18 жовтня. Це означає, що зустрічі у форматі «Рамштайн» найближчим часом не буде. Водночас з цим, підтвердження цієї інформації з інших джерел наразі немає.

Телеканал також повідомив, що пакет допомоги від Німеччини, який мав бути оголошений на засіданні «Рамштайну» 12 жовтня, оголосив канцлер Олаф Шольц на зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у п’ятницю, 11 жовтня.

Як зазначив журналіст ZDF Ельмар Тевессен, подальші рішення у форматі «Рамштайн», найімовірніше, будуть ухвалювати лише після результатів президентських виборів у США.

Раніше Львівський портал повідомляв, що президент США Джо Байден відклав офіційну поїздку до Німеччини, заплановану на 10-13 жовтня, у зв’язку з ураганом «Мілтон».  

Через скасування візиту Джо Байдена до Німеччини у Пентагоні теж відразу заявили, що думають над перенесенням засідання у форматі «Рамштайн», яке скликали на 12 жовтня на рівні лідерів країн. На цій зустрічі президент України Володимир Зеленський збирався представити «план перемоги». 

При цьому західні ЗМІ писали, що саме на цьому засіданні у «Рамштайні» Україні можуть запропонувати «конкретні кроки» щодо вступу до НАТО. 

9 жовтня стало відомо, що «Рамштайн» таки перенесли, однак сподівалися, що зустріч принаймні за участі голів оборонних відомств пройде ще в жовтні.  

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *