ОСТАННІ НОВИНИ

На Харківщині окупанти стратили чотирьох українських військових, – прокуратура

Наталія Жолинська

|

Окупанти стратили за наказом свого командування на території агрегатного заводу у Вовчанську на Харківщині чотирьох українських військових. Про це повідомили у пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

За словами керівника обласної прокуратури Олександра Фільчакова, станом на зараз прокурори вже розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, пов’язаних з умисним вбивством чотирьох військовополонених – військовослужбовців ЗСУ, яких російські військові за наказом командування влітку 2024 року стратили на території агрегатного заводу у місті Вовчанськ.

«Вказані факти документуються завдяки співпраці з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України», – наголосив він.

Приводом для початку розслідування були допити військовополонених росіян, у процесі яких і отримано свідчення щодо вчинення вказаного злочину.

«Звісно, розслідування таких злочинів має свої труднощі, особливо через бойові дії, що ускладнюють доступ до місця подій. Проте цей випадок є унікальним, оскільки особа, яка може стати підозрюваною у вказаному провадженні, також перебуває в українському полоні», – зазначив Олександр Фільчаков.

У разі доведення вини підозрюваного він може бути засуджений до довічного позбавлення волі. 

Як повідомляв Львівський портал, від початку повномасштабного вторгнення терористичної Росії в Україну рашисти стратили 61 українського військовополоненого.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *