ОСТАННІ НОВИНИ

Відомо про страту щонайменше 61 українського військового

Андрій Котенський

|

Від початку повномасштабного вторгнення терористичної Росії в Україну рашисти стратили 61 українського військовополоненого. Про це повідомив генеральний прокурор України Андрій Костін.

За його словами, також встановлено ще 2200 потерпілих, яких піддавали тортурам та нелюдському поводженню в російському полоні. Понад 500 з них свідчили про застосовування щодо них фізичного насильства під час ворожих допитів, зокрема катування електрострумом.

«Відео знущань з українських полонених, які поширюються в мережі є лише частиною злочинної стратегії кремля. Кожен, хто був у російському полоні, піддавався жорстокому поводженню або тортурам з боку окупантів. Військовополонених катують та утримують у нелюдських умовах. Навіть за спілкування українською мовою вони зазнають побиття та інших форм фізичного насильства», – йдеться у повідомленні генпрокурора.

Також є випадки, коли українські бранці, які повернулися з полону, розповідають, що були свідками вбивств інших полонених.

«З початку повномасштабної агресії рф в Україні зареєстровано понад 450 кримінальних проваджень за фактами жорстокого поводження з військовополоненими. Також розслідується магістральне провадження щодо злочинів проти українських полонених. За результатами розслідувань вже маємо 12 підозрюваних. Ще 27 кримінальних проваджень розслідується за фактами страти 61 українського військовополоненого. У цих провадженнях повідомлено про підозру 4 військовослужбовцям російської федерації. До суду скеровано обвинувальні акти стосовно 2 осіб. Вже маємо один вирок», – повідомив Андрій Костін.

За його даними, агресор створив цілу систему з утримання українських полонених. Встановлено щонайменше 25 таких обʼєктів у 15 регіонах росії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *