ОСТАННІ НОВИНИ

Ще одна росіянка заробляла на землі на Львівщині

Наталя Дуляба

|

Ще одна громадянка РФ заробляла гроші, здаючи в оренду землю на Львівщині. Тепер ділянки у неї конфіскував суд. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

Йдеться про три земельні ділянки загальною площею більше 2 га, розташовані на території Красненської територіальної громади. Вони належать до сільськогосподарського призначення.

Встановлено, що цю землю отримала у спадок громадянка РФ. Після набуття права власності вона передала їх в оренду місцевому підприємству, за що отримувала плату.

Прокурори звернулися з цього приводу до суду, адже право власності громадян РФ на нерухомість на території України суперечить вимогам законодавства.

Суд задоволив позов і постановив повернути вищезгадані земельні ділянки у державну власність. Зараз рішення суду вже виконано, відповідні відомості внесені в Державний реєстр речових прав на нерухоме майно.

Додамо, що це не перший випадок, коли росіяни заробляють гроші на землі у Львівській області. Зазвичай вони здають ділянки в оренду агропідприємствам. Такі випадки намагається виявляти прокуратура й оскаржувати у судах.

Як свідчать дані прокуратури, громадяни РФ переважно отримують землю на Львівщині у спадщину. Але не оформляють її належним чином відповідно до українського законодавства, тож це стає підставою для конфіскації таких ділянок.

Наприклад, торік у громадян Росії конфіскували понад 4 га землі у туристично привабливих районах Львівщини. Їхню вартість оцінили більш ніж у 10 млн грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *