ОСТАННІ НОВИНИ

У росіян знайшли нові землі на Львівщині

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці виявили ще 2,5 га землі на Дрогобиччині, які перейшли у власність громадян РФ. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Йдеться про п’ять земельних ділянок сільськогосподарського призначення, що знаходяться на території Дрогобицької об’єднаної територіальної громади. Їхня загальна площа становить близько 2,5 га.

Встановлено, що ці землі отримали у спадок двоє громадян Російської Федерації. Але вони проігнорували вимоги земельного законодавства України і протягом року не здійснили відчуження землі. Натомість росіяни передали ці ділянки в оренду та отримували гроші.

Тому прокурори подали позов до суду щодо конфіскації цих земельних ділянок на користь держави. Рішення у цій справі ще немає.

Це стало підставою для звернення прокурорів до суду з метою недопущення незаконного володіння землями України.

Нагадаємо, нещодавно у громадян Росії конфіскували понад 4 га землі у туристично привабливих районах Львівщини. Їхню вартість оцінюють більш ніж у 10 млн грн.

Ще 4,3 га землі конфіскували у росіян на Стрийщині та Червоноградщині, 3 га – на Золочівщині.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *