ОСТАННІ НОВИНИ

Україна нарощує виробництво озброєння, але потребує значної західної допомоги, – ISW

Олег Дерев'янко

|

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що Україна нарощує виробництво зброї, військової техніки і дронів, проте все ще потребує значної західної допомоги у протистоянні російській агресії. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на ISW.

Україна продовжує докладати зусиль для нарощування внутрішнього виробництва значної кількості військової техніки та збереження переваги над росією у сфері безпілотників.

Президент Володимир Зеленський заявив, що українські компанії наразі можуть виробляти чотири мільйони безпілотників на рік, і що Україна вже уклала контракти на виробництво 1,5 мільйона безпілотників (імовірно, у 2024 році).

У звіті зазначають, що правитель росії володимир путін нещодавно заявив, що росія планує збільшити виробництво безпілотників у десять разів до 1,4 мільйона у 2024 році. Це буде менше ніж два мільйони БпЛА, які Україна планує виробити у 2024 році.

Зеленський також заявив, що Україна може виробляти 15 самохідних артилерійських установок «Богдана» щомісяця, а нещодавно відбулося успішне випробування балістичної ракети вітчизняного виробництва.

Міністр оборони України Рустем Умєров заявив 2 жовтня, що Україна продовжить надавати пріоритет вітчизняному виробництву безпілотників і ракет дальнього радіуса дії, включно з балістичними.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив 2 жовтня, що Україна виділила 7 мільярдів доларів на закупівлю озброєння та військової техніки у проєкті державного бюджету на 2025 рік, що на 65 відсотків більше ніж у бюджеті на 2024 рік.

Шмигаль додав, що Україна збільшила внутрішнє виробництво зброї втричі у 2023 році та вдвічі за перші вісім місяців 2024 року.

«ISW продовжує оцінювати, що українські зусилля з нарощування внутрішнього військового виробництва дозволять Україні зменшити свою залежність від західної військової допомоги в довгостроковій перспективі, але Україна все ще потребує значної західної допомоги протягом наступних кількох років, щоб захиститися від російської агресії та звільнити стратегічно важливі райони, які наразі окуповані російськими військами», – йдеться у звіті.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *