ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні готують новий формат повісток із QR-кодом

Наталя Дуляба

|

В Україні готуються запровадити новий формат повісток, які міститимуть QR-код. Їх уже тестують на функціональність. Про це повідомила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко в коментарі виданню DOU.

QR-код, розміщений на кожній повістці, дозволить через застосунок «Резерв+» миттєво перевірити чинність документа. В додатку з’явиться сканер, яким цей код можна буде відсканувати, щоб отримати інформацію, зокрема про:

  • чинність повістки;
  • дату та номер документа;
  • ТЦК, який видав повістку;
  • ім’я особи, яка підписала документ;
  • призначення повістки (уточнення даних, направлення на ВЛК, бойова повістка) та інші деталі.

Як відомо, в Україні існують три види повісток: для уточнення даних; на проходження військово-лікарської комісії, яка визначає придатність до служби за станом здоров’я; повістка про призов на військову службу під час мобілізації та відправлення до місць проходження військової служби, її ще називають «бойовою».

Як повідомляв Львівський портал, з 18 липня в Україні дозволили розсилати повістки поштою. Їх «Укрпошта» надсилає у вигляді звичайного рекомендованого листа. При цьому повістку вважають врученою, навіть якщо людина не з’явилась забрати рекомендований лист або відмовилась його отримувати.

Також влітку для ТЦК спростили процедуру виписування повісток. Тепер на централізований друк повісток, який мають здійснити ще до кінця 2024 року, уряд вже виділив майже 72 млн грн.

Детальніше про те, як на Львівщині формують і вручають повістки, читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *