ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський зустрівся з керівниками світових оборонних компаній

Наталя Дуляба

|

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з керівниками й топменеджерами світових оборонних компаній та обговорив із ними розширення співпраці. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі президента.

Зустріч відбулася у межах другого Міжнародного форуму оборонних індустрій (DFNC2). У ній взяли участь представники BAE Systems, KNDS, MBDA, D&M Holding Company, Amentum Services, Inc., AeroVironment, Inc., Kongsberg Defence & Aerospace, Romarm, CZ Colt Group, Quantum Systems, Hellenic Defence Systems, DI Danish Defence & Security Industries Association.

Володимир Зеленський подякував країнам, які представляють ці виробники, та працівникам підприємств за підтримку українців, а також компаніям, які вже почали роботу в Україні й відкрили свої офіси.

«Дуже раді бачити вас в Україні. Ми розраховуємо на більшу підтримку, тому що, на жаль, війна не припинилася. І ми вдячні за все, що можемо зробити разом сьогодні та в майбутньому. Ми розраховуємо на наше партнерство не лише під час війни», – сказав президент.

Основна тема розмови – розширення співпраці для посилення виробничих можливостей оборонного сектору України.

Глава держави наголосив, що темпи вітчизняного оборонного виробництва значно збільшилися з початку повномасштабного російського вторгнення. Водночас для подальшого росту потрібен іноземний досвід, доступ до ланцюгів постачання й технологій.

За його словами, після першого форуму оборонних індустрій уже є важливі результати. Зокрема, щодо технічного обслуговування легких гармат, локалізації виробництва штурмових гвинтівок і створення потужностей для виробництва боєприпасів до стрілецької зброї.

Крім того, Володимир Зеленський відзначив представників іноземних оборонних компаній державними нагородами за їхній особистий внесок у розвиток ОПК України та створення високотехнологічної продукції в умовах воєнного стану.

Нагадаємо, міністр оборони Рустем Умєров каже, що у 2023 році військове виробництво України становило 7 млрд доларів, а у 2025 році цей показник може зрости фактично втричі, до 20 млрд доларів, але для цього потрібні інвестиції.

За словами Умєрова, Міноборони зосереджене на виробництві дронів та ракет. Водночас він додав, що почалась робота над вітчизняними балістичними ракетами. Про цю програму українці можуть дізнатися детальніше ще до кінця 2024 року.

Нещодавно стало відомо, що філію у Києві відкрив французько-німецький конгломерат KNDS – один із найбільших європейських виробників зброї. В українській столиці він буде обслуговувати та ремонтувати військову техніку.

Також в Києві Євросоюз відкриває інноваційний оборонний офіс, через який ітиме, зокрема й військова співпраця.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ОПУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *