ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС відкриє в Києві «інноваційний оборонний офіс», – фон дер Ляєн

Наталя Дуляба

|

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн анонсувала відкриття у Києві оборонного офісу. Про це вона сказала 24 лютого на пресконференції в українській столиці.

«Євросоюз навчається в українців з їхнього досвіду на полі бою. Для посилення цієї співпраці ЄС відкриє інноваційний Оборонний офіс у Києві», – зауважила фон дер Ляєн.

У деталі вона не стала вдаватись, але додала, що ЄС хоче не лише зміцнити оборонні потужності України, а й свої власні. Тому в Євросоюзі зараз завершують розробку нової стратегії оборонної промисловості.

«Цю стратегію ми презентуємо через три тижні. Це буде перший крок з інтегрування України до наших оборонних промислових програм», – сказала Урсула фон дер Ляєн.

Посадовиця також наголосила, що ЄС дотримуватиметься своїх оборонних зобов’язань перед Україною.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Україна разом із членами НАТО створить у Польщі спільний навчальний центр. Там українські військові зможуть проходити тренування, а також будуть ділитись бойовим досвідом, отриманим під час повномасштабного російського вторгнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *