ОСТАННІ НОВИНИ

Україна може бити вглиб Росії своєю зброєю, їй не потрібен дозвіл, – держдеп США

Наталія Жолинська

|

Речник Держдепартаменту США Метью Міллер заявив, що Україні не потрібен дозвіл його країни, щоб завдавати ударів у відповідь по цілях углиб Росії. Для цього українці можуть використовувати зброю, яку виготовляє самостійно. Про це пише Українська правда.

Посадовець зазначив, що Україна є суверенною країною і може використовувати зброю, яку виготовила самостійно, За його словами, її в українців багато.

«Подивіться на програми, які вони запровадили протягом останнього року. А також, якщо ви поглянете на зброю, яку ми їм надаємо, ми чітко дали зрозуміти, що вони можуть використовувати її для ударів у відповідь по російських цілях через кордон, з яких проводяться атаки. Тож Україна має величезну кількість засобів для захисту», – розповів Метью Міллер.

Він також додав, що США «завжди дивляться на додаткові інструменти», які можуть надати Україні.

На уточнююче запитання, чому США все ж таки не знімають обмеження на далекобійні удари вглиб Росії американським озброєнням, речник Держдепу зазначив, що вони розглядають всі можливості, всю тактику та всю підтримку, яку надають Україні в цілому. І коли затверджують будь-яку нову систему озброєння чи будь-яку нову тактику, дивляться, як це вплине на все поле бою і всю стратегію України.

Міллер сказав, що це те, що США продовжать робити. Він також нагадав, що під час візиту президента України Володимира Зеленського до США президент Джо Байден анонсував додаткову військову допомогу для України.

Раніше Львівський портал повідомляв, що американські розвідувальні служби вважають, що Росія, швидше за все, відповість більшою силою проти США та їхніх партнерів по коаліції. Зокрема, можливо, летальними атаками, якщо вони погодяться надати ЗСУ дозвіл на використання ракет дальнього радіуса дії для ударів у глибині Росії.

Окрім цього, раніше спікер Палати представників США Майк Джонсон зазначав, що Штати мають дозволити Україні вести війну «так, як вона вважає за потрібне». 

Вже наприкінці травня президент США Джо Байден таємно надав дозвіл Україні завдавати ударів по росії зброєю, яку передав Вашингтон. Згодом Україна підтвердила надання цього дозволу. 

Проте Байден говорив про удари виключно в прикордонних з Харківською областю районах. Втім, він не дозволив ударяти на 200 миль углиб Росії, по Москві та Кремлю. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *