ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відреставрували балкон пам’ятки культурної спадщини

Олег Дерев'янко

|

На вулиці Кирила і Мефодія, 29, у Львові завершили реставрацію балкона на головному фасаді житлового будинку, що є пам’яткою культурної спадщини. Про це Львівському порталу повідомили у Бюро спадщини.

Раніше мешканка подала заявку на участь у міській програмі співфінансування та заплатила свою частку, що становить 10 000 гривень за балкон, еркер чи лоджію. Реставраційні роботи тривали протягом декількох місяців, виконавцем робіт є ТОВ «СпецРеставрація».

«Одна з консолей вже обвалилася, а інша могла впасти в будь-який момент. Було встановлено, що пошкодження балкона виникли ще під час Другої світової війни. Частина металевих перил була простріляна, а деякі фрагменти взагалі були відсутні. Крім того, балконна плита мала серйозні тріщини, що могло становити загрозу для безпеки мешканців та перехожих. Усі ці пошкодження були виправлені під час реставраційних робіт», – розповів керівник підрядної організації «СпецРеставрація» Руслан Кужик.

У ході реставраційних робіт, консолі, які підтримували балкон, замінили новими, відреставрували металеве огородження балкона та встановили нове дерев’яне поручня. Також фахівці відреставрували пошкоджену бетонну плиту і встановили нову гідроізоляцію, що має на меті захистити конструкцію від подальшого руйнування.

Загальна вартість робіт склала 178 030 гривень, з яких фінансова частка мешканки за один балкон – 10 000 гривень.

Нагадаємо, 18 вересня у Львові на вулиці Гоголя, 10 відреставрували два балкони з атлантами на пам’ятці культурної спадщини.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Бюро спадщини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *