ОСТАННІ НОВИНИ

Кабмін виділив майже 71 мільйон гривень на друк повісток до кінця року, – ЗМІ

Наталія Жолинська

|

Кабінет міністрів виділив 71 мільйон 820 тисяч гривень на централізований друк 900 тисяч повісток до кінця 2024 року. Про це пише Українська правда з посиланням на документи, які має в розпорядженні.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні 24 вересня.

«З метою зміцнення обороноздатності держави виділити Міністерству оборони 71 мільйон 820 тисяч гривень для проведення централізованого друку повісток про виклик резервіста або військовозобов’язаного до районного (міського) ТЦК та СП або його відділу, які сформовані за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів, і направлення зазначених повісток військовозобов’язаним та резервістам засобами поштового зв’язку рекомендованим поштовим відправленням із описом вкладення і повідомленням про вручення», – зазначено в документі.

Відтак, згідно з пояснювальною запискою Мінекономіки, планується друкувати 300 тисяч повісток на місяць. Міністерству фінансів повинен виділити кошти з резервного фонду державного бюджету.

Раніше Львівський портал повідомляв, що зупинився призов обмежено придатних чоловіків віком від 18 до 25 років. Відтепер мобілізувати чоловіків цієї вікової категорії можна буде лише за письмовою згодою.

Також чоловіків від 50 до 60 років можуть мобілізували лише за окремим мобілізаційним розпорядженням. Тобто так звана «бусифікація» чоловіків цієї вікової категорії є заборонена.  

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *