ОСТАННІ НОВИНИ

Львів прощається з трьома військовими

Наталя Дуляба

|

У середу, 18 вересня, Львів проводжає в останню путь Романа Навоєнка, Марʼяна Коломійця та Романа Луцика, які загинули на війні з російськими окупантами. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Прощання та чин похорону Романа Навоєнка і Марʼяна Коломійця розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла у Львові, а об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Далі Романа Навоєнка поховають на Личаківському цвинтарі. А Марʼян Коломієць знайде вічний спочинок на Сихівському кладовищі.

Прощання та чин похорону Романа Луцика розпочнеться о 14:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла у Львові, а о 14:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають військовослужбовця на Личакові.

Львів’ян закликають віддати останню шану полеглим захисникам, а також утриматися в цей час від святкових та розважальних заходів.

Біографічні довідки воїнів

Роман Луцик  (06.09.1997 – 12.09.2024) був уродженцем міста Березне Рівненської області. Коли Роману Луцику було сім років, його родина переїхала до Львова.

Навчався у ліцеї №21, закінчив Техніко-економічний фаховий коледж Національного університету «Львівська політехніка» за спеціальністю «Будівництво та інженерія». Згодом вступив до Криворізького фахового коледжу Національного авіаційного університету, де здобув професію техніка.

Після завершення навчання працював у магазині спортивного спорядження «Комарчеро». У свій вільний час захоплювався альпінізмом, лижним спортом та гірським туризмом. Подолав Монблан та Ельбрус, досконало вивчив усі куточки українських Карпат. Входив до ультраса футбольного клубу «Карпати». Згодом працював гідом та інструктором з альпінізму.

Брав участь у Євромайдані, в 2014 році проходив тактичні навчання від «Азову». Із початком повномасштабного вторгнення РФ займався волонтерською діяльністю, а в травні 2022 року долучився до Збройних Сил України. Із квітня 2024 року виконував завдання на посаді бойового медика роти у складі 12 бригади оперативного призначення Східного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України. Героїчно загинув під час евакуації побратимів.

У Романа Луцика залишились батьки, бабусі, дідусь та наречена.

Львів’янин Мар’ян Коломієць (01.04.2004 – 14.09.2024) навчався у СЗШ №90 та у СЗШ №1. Здобув освіту у Львівському вищому профучилищі комп’ютерних технологій та будівництва.

Після завершення навчання певний час працював в Іспанії. Згодом проживав у США, працював на деревообробній фабриці. Обожнював подорожувати.

Із початком повномасштабного вторгнення РФ повернувся в Україну і добровольцем вступив до лав 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади.

У Мар’яна Коломійця залишилися батьки та бабуся.

Роман Навоєнко (18.07.1991 – 10.09.2024) народився за кордоном. Згодом родина Романа Навоєнка переїхала до Львова. Тут навчався у ліцеї № 6 та СЗШ № 54 міста. Здобув освіту у Львівській комерційній академії (сьогодні – Львівський торговельно-економічний університет).

Після завершення навчання працював у будівельній сфері в Польщі, згодом – у сфері розваг в Китаї. У 2020 році повернувся до Львова, працював у патологоанатомічному відділенні лікарні Святого Пантелеймона. У вільний час захоплювався спортом, обожнював тварин.

Із початком повномасштабного вторгнення Росії став на захист України від окупантів до лав 124 окремої бригади територіальної оборони. Виконував бойові завдання на Херсонщині.

У Романа Навоєнка залишилися мама і сестра.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *