ОСТАННІ НОВИНИ

Удари по території Росії: в Офісі президента розповіли про план перемоги Зеленського 

Наталія Жолинська

|

Радник голови Офісу президента Сергій Лещенко в етері телемарафону розповів, що план перемоги президента Володимира Зеленського базується на тому, що іноземні партнери нададуть Україні дозвіл на удари по території Росії. Про це пише hromadske.

Сергій Лещенко розповів, що Зеленський озвучив свій план перемоги у війні «досить прозоро мовою натяків» на конференції Ялтинської європейської стратегії.

Тоді український президент сказав, що план перемоги залежить від президента США Джо Байдена – тобто, за його словами, це має бути план, що дає Україні «нові можливості». 

«А нові можливості – означає бити по тих аеродромах, військових базах, сховищах, де зберігаються ті ракети, звідки злітають ті літаки, які потім бомблять українську землю, знищують українські міста, вбивають українських цивільних», – сказав радник голови ОП. 

Він додав, що допоки Київ не отримає дозвіл на удари вглиб території Росії, не можна говорити про реалізацію плану перемоги Зеленського.

На думку Лещенка, Україна досі не отримала цього дозволу, адже у США покоління політиків, до якого належить Байден, пам’ятає події Карибської кризи і досі вважає, що Росія може застосувати ядерну зброю. 

Нагадаємо, що видання Bild написало, що план перемоги Зеленського начебто передбачає вимогу до західних партнерів на дозвіл бити далекобійною зброєю по території Росії.

Крім цього, ним Україна нібито висловлює готовність прийняти «локальне припинення вогню на певних ділянках фронту, а отже, тимчасове замороження ситуації». Однак у в команді українського президента це назвали фейком.

В МЗС України вже також відреагували на цю публікацію німецького таблоїду. Речник відомств Георгій Тихий наголосив, що Україна не погодиться на «заморожування» війни. Водночас він додав: джерело, яке повідомило про це, не знає про план президента Зеленського.

Зазначимо, що у вересні президент України Володимир Зеленський полетить у США, аби продемонструвати свій план перемоги президенту Джо Байдену, а також обом кандидатам на цю посаду від Демократичної та Республіканської партій Камалі Гарріс і Дональду Трампу.

Сам Зеленський, коментуючи цей план перемоги, говорив, що він містить «небагато пунктів», кожен із яких залежатиме від рішення Джо Байдена.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *