ОСТАННІ НОВИНИ

Український план перемоги із заморозкою війни: публікацію Bild у Зеленського назвали фейком

Наталя Дуляба

|

Німецький таблоїд Bild розкрив, що ж нібито передбачає план перемоги Володимира Зеленського, проте в команді українського президента це назвали фейком. Відповідну заяву поширив радник президента з комунікацій Дмитро Литвин.

«Bild поширив фейк. План перемоги Bild не бачив, і з тих кількох людей, які на сьогодні залучені президентом в підготовку Плану перемоги, ніхто з Bild’ом не говорив. Мінськ-3 або будь-який інший ніхто росіянам не подарує. Україна проти будь-якої заморозки війни, і на всіх рівнях влада України про це говорить. І для нас важливо, щоб Сполучені Штати підтримали саме План перемоги України, а не капітуляції чи заморозки», – прокоментував він.

За словами Дмитра Литвина, план перемоги України спершу представлять саме США, бо саме ця країна здатна «забезпечити реалізацію його наповнення».

В МЗС України вже також відреагували на цю публікацію німецького таблоїду. Речник відомств Георгій Тихий наголосив, що Україна не погодиться на «заморожування» війни. Водночас він додав: джерело, яке повідомило про це, не знає про план президента Зеленського.

«Елементи плану, які президент представить у США, безсумнівно, посилять, а не послаблять Україну та її воїнів», – зауважив Георгій Тихий.

Зазначимо, що видання Bild написало, план перемоги Зеленського начебто передбачає вимогу до західних партнерів на дозвіл бити далекобійною зброєю по території Росії. Крім цього, ним Україна нібито висловлює готовність прийняти «локальне припинення вогню на певних ділянках фронту, а отже, тимчасове замороження ситуації».

Нагадаємо, у вересні президент України Володимир Зеленський полетить у США, аби продемонструвати свій план перемоги президенту Джо Байдену, а також обом кандидатам на цю посаду від Демократичної та Республіканської партій Камалі Гарріс і Дональду Трампу.

Сам Зеленський, коментуючи цей план перемоги, говорив, що він містить «небагато пунктів», кожен із яких залежатиме від рішення Джо Байдена.

Зміст плану український лідер не розкриває, але зауважує, що завдяки ньому Україна має отримати достатню силу, щоб «поставити цю війну на курс до миру».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *