ОСТАННІ НОВИНИ

Львів компенсуватиме супровід під час інклюзивного навчання учнів

Наталія Жолинська

|

У четвер, 12 вересня, у Львові на сесії міської ради ухвалили рішення про встановлення компенсації за виконання функцій асистента дитини з особливими освітніми потребами під час навчального процесу. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Наразі потребу в таких асистентах мають 536 дітей громади, з них дошкільного віку – 230 дітей, та шкільного – 306 дітей.

У міському управлінні соціального захисту зазначили, що це має покращити навчання дітей з особливими освітніми потребами, які потребують супроводу в навчальних закладах. 

«Послуга супроводу під час інклюзивного навчання передбачає комплекс заходів для повної та ефективної участі дитини в освітньому процесі через надання підтримки і допомоги у пересуванні, самообслуговуванні, комунікації, харчуванні, орієнтації у просторі, а також на забезпечення безпеки під час перебування у закладах освіти під час екскурсій, навчальних поїздок та інших заходів, передбачених освітнім процесом», поянили у міському управлінні соціального захисту.

Управління соціального захисту Львівської мерії має розробити Порядок надання такої компенсації та подати пропозиції щодо внесення змін до бюджету громади для забезпечення виплати компенсації у 2024 році.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *