ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові створять медичний університет Unbroken

Наталя Дуляба

|

Першому медоб’єднанню Львова дозволили створити медичний університет – Unbroken University (Університет Анброукен). «За» відповідну ухвалу під час сесії Львівської міськради 12 вересня проголосували 53 депутати.

Засновником медичного університету Unbroken визначили Комунальне некомерційне підприємство «Львівське територіальне медичне об’єднання “Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги”». Для цього у статут КНП внесли відповідні зміни, дозволивши підприємству засновувати інші юридичні особи.

Лікарні Першого медоб’єднання стануть клінічною базою нового медуніверситету.

Сам університет Unbroken University (українською – Університет Анброукен) буде неприбутковою установою, що входитиме у однойменну медичну мережу Львова (національний реабілітаційний центр Unbroken та інші структури, пов’язані з ним).

Для розробки статуту нового вишу створять Дорадчо-консультативну раду. До неї мають увійти представники провідних фахівців у галузях медицини, менеджменту, правознавства, освіти та інших дотичних сфер.

Зазначимо, що про створення у Львові комунального медуніверситету активно говорять щонайменше кілька місяців. Під час сесії Львівської міськради 23 липня депутати жваво дискутували та навіть активно критикували таку ініціативу.

Вони, зокрема, нарікали, що не розуміють, як фінансуватиметься такий виш, яким буде його рівень акредитації, хто там викладатиме, якою буде співпраця з Львівським медуніверситетом.

Зі свого боку тоді міський голова Андрій Садовий відрізав, сказавши депутатам: «Університет буде створений, і крапка».

Наразі відомо, що в університеті Unbroken відкриють факультет післядипломної освіти. Тобто тут вже дипломовані медики будуть підвищувати свою кваліфікацію, зокрема практикуючись у лікарнях Першого медоб’єднання Львова.

«Це коли ти отримав фах лікаря і хочеш мати спеціалізацію, наприклад, хірурга. У цьому є величезна проблема. Базами для післядипломної освіти є клініки. Однак коли в лікарню потрапляє студент, він є винятково спостерігачем, який не має права виконувати жодні маніпуляції. Тому створення нового університету дасть можливість молодим медикам брати безпосередню участь в операціях та практикуватися. Ми хочемо навчати студентів, яких зможемо працевлаштувати у Першому ТМО», – цитує Твоє місто депутата і хірурга Першого медоб’єднання Гната Герича.

Із повною концепцією Unbroken University можна ознайомитися за цим посиланням.

Нагадаємо, віднедавна Львівська обласна клінічна лікарня стала Університетською лікарнею ЛНМУ імені Данила Галицького. Для цього медичний заклад передали з комунальної власності області у державну.

У лікарні, як і раніше, продовжують лікувати пацієнтів, проте тут тепер роблять акцент на практичній підготовці майбутніх медиків та вдосконаленні навичок практикуючих лікарів, медсестер та інших фахівців зі сфери охорони здоров’я

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото ілюстративне, взяте з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *