ОСТАННІ НОВИНИ

Британія запровадила санкції проти Ірану за передачу РФ балістичних ракет 

Наталія Жолинська

|

Уряд Великої Британії оголосив про обмежувальні заходи щодо Ірану у відповідь на його рішення передати РФ балістичні ракети. Про це пише Укрінформ.

У рамках спільних з іншими країнами зусиль Велика Британія скасовує двосторонні угоди про повітряне сполучення з Іраном, що обмежить можливість іранської авіакомпанії Iran Air літати до Великої Британії. 

Також спільно зі США Лондон запроваджує санкції проти ключових осіб та організацій за їхню роль у сприянні військовій підтримці Іраном РФ, зокрема тих, хто бере участь у ланцюгах постачання балістичних ракет і БпЛА. 

Серед них – Сейєд Хамзех Галандарі, генеральний директор з міжнародних зв’язків Міністерства оборони та матеріально-технічного забезпечення збройних сил Ірану, Алі Джафарабаді, голова Космічного командування Повітряно-космічних сил Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР), заступник командувача КВІР Маджид Мусаві. 

Окрім того, Велика Британія заморожує активи кількох компаній, причетних до іранської програми балістичних ракет, зокрема організації промислової зони вільної торгівлі Анзалі. 

Раніше Львівський портал повідомляв, що держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив, що Іран передав балістичні ракети Росії для використання в Україні, через що нові санкції проти Тегерана є неминучими.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *