ОСТАННІ НОВИНИ

У Харкові кілер «здав» замовницю у поліцію

Наталя Дуляба

|

У Харкові 55-річна жінка хотіла вбити свого колишнього чоловіка і замовила для цього кілера, але той «здав» її правоохоронцям. Про це Львівському порталу повідомили у Поліції Харківщини.

Інформація про те, що 55-річна харків’янка хоче вбити свого колишнього чоловіка надійшла до правоохоронців від самого «кілера» – чоловіка, який нещодавно вийшов із тюрми і хотів повертатись туди знову.

Він повідомив, що через спільного знайомого до нього звернулася невідома жінка. Вона зав’язала з ним знайомство та розповіла, що нещодавно розлучилася з чоловіком. За час шлюбу вона придбала багато нерухомості у Харкові без залучення коштів чоловіка. Але у зв’язку з тим, що майно було придбане у шлюбі, чоловік претендує на половину.

«Жінка запропонувала спочатку сильно побити її колишнього за 100 доларів. Нібито через це він буде вимушений відмовитися від претензій на майно». Ми документували їхні зустрічі під час проведення негласних слідчих розшукових дій, проводили аудіо- та відеоконтроль. На наступній зустрічі жінка вже передала копію паспорта, власноруч написала адресу проживання її колишнього, а також запропонувала вбити його ножем», – розповів начальник слідчого управління Поліції Харківщини Сергій Болвінов.

За вбивство колишнього чоловіка підозрювана пообіцяла переоформити одну зі своїх квартир на виконавця злочину. Жінка ще декілька разів зустрічалася з так званим «вбивцею», обговорюючи деталі злочину. Повідомлення «давай познайомимося» було кодовою фразою про виконання замовлення.

Тим часом поліцейські зв’язалися з потерпілим та попередили, що на нього готують замах. Чоловік почав співпрацювати з правоохоронцями.

Для імітації злочину залучили фахівців та експертів, були зроблені фото та відео зімітованого вбивства, після чого замовниця отримала очікуване кодове повідомлення від «кілера».

«Після цього слідчий зателефонував жінці і запросив до відділку поліції, повідомивши, що її чоловіка вбито. Вона спочатку не вірила, просила підтвердити, чи дійсно її чоловік помер. Їй слідчий показав фото, на якому вона впізнала свого чоловіка. Вона вдавала з себе жертву та обіцяла допомагати в розслідуванні цьому злочину, тому що раніше вона працювала слідчим прокуратури Алтайського краю РФ і розслідувала таку категорію злочинів. Ми були здивовані її цинізмом», – відзначив Сергій Болвінов.

Зрештою харків’янці оголосили підозру за ч.3 ст. 27, ч.1 ст. 14, п. 6, 11 ч. 2 ст. 115 (готування замовного вбивства з корисливих мотивів) Кримінального кодексу України. Їй загрожує до 15 років або довічне позбавлення волі.

Фігурантку вже затримали, невдовзі суд обере їй запобіжний захід.

Нагадаємо, на початку 2024 року в Одесі також попередили вбивство людини, адже виконавці самі «здали» замовника правоохоронцям. Для його затримання довелося інсценувати сам злочин.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *