ОСТАННІ НОВИНИ

«Треба зробити висновки»: Зеленський збирає нараду щодо втікачів

Наталя Дуляба

|

На тлі втечі одіозного нардепа Артема Дмитрука президент Володимир Зеленський заявив, що збирає велику нараду за участю силовиків та правоохоронців, бо «треба зробити висновки». Про це він сказав у своєму зверненні ввечері 25 серпня.

У понеділок, 26 серпня, глава держави призначив нараду за участю керівників правоохоронних органів України: Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ і Держбюро розслідувань.

На ній також будуть очільники Національного антикорупційного бюро, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, голова Державної прикордонної служби України, генпрокурор, представники розвідки.

«Багато речей треба обговорити на цій зустрічі і висновків зробити», – сказав Володимир Зеленський.

За його словами, «чітка відповідальність» має чекати на всіх, хто працює проти України: зрадників, тих, хто допомагає чи виправдовує російську агресію, тих, хто втік за кордон, ховаючись від відповідальності.

«Нашій державі потрібні чіткі відповіді щодо таких осіб. Щоб усі ці “товаріщі” отримали те, на що заслуговують, хоч би де вони ховались і куди б побігли», – наголосив президент.

Що цьому передувало

25 серпня ЗМІ першими сповістили про втечу за кордон одіозного нардепа і прихильника УПЦ МП Артема Дмитрука. За даними журналістів, він нелегально виїхав за кордон на День Незалежності.

Невдовзі після того, як у медіа з’явилась інформація про втечу політика, генпрокурора України прозвітував, що оголосив йому підозру за побиття правоохоронця і військового.

Того ж дня ввечері Офіс генпрокурора офіційно підтвердив, що Артем Дмитрук нелегально виїхав з України.

Довідково: 31-річний Артем Дмитрук пройшов до Верховної Ради на виборах у 2019 році від президентської партії «Слуга народу». З 2021 року став безфракційним, у 2022 перейшов до групи «Відновлення України», більшість членів якої – колишні нардепи від ОПЗЖ.

Він є іподияконом УМЦ Московського патріархату та прихильником цієї церкви в Україні. Під час пандемії Covid-19 виступав проти вакцинації, в тому числі виступав з цього приводу на проросійських телеканалах. Брав участь у фільмі пропагандиста Анатолія Шарія про сутички в Одесі 2 травня 2014 року.

У лютому 2024 року Артем Дмитрук вніс заставу за Павла Музичука, ієродиякона УПЦ МП, якого затримала СБУ за підозрою у виправдовуванні збройної агресії РФ проти України. Також він клопотав про звільнення зі СІЗО керівника Святогірської лаври УПЦ МП Арсенія, якого звинувачують у розголошені розташування блокпостів Сил оборони України.

Водночас Дмитрук виступав проти заборони російської церкви в України, втім Верховна Рада таки ухвалила відповідний законопроєкт 20 серпня.

Депутат критикував наступ ЗСУ на Курську область РФ і порівнював українських військових із фашистами.

Як відомо, журналісти Bihus.Info знайшли докази співпраці Артема Дмитрука з підозрюваним у п’яти злочинах проти України Сергієм Чертиліним.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *