ОСТАННІ НОВИНИ

У Києві чиновник «Укрзалізниці» вимагав хабар у підприємця

Олег Дерев'янко

|

Спецслужби у Києві затримали посадовця «Укрзалізниці», який вимагав 10 мільйонів гривень хабаря за передачу в оренду землі держпідприємства. Про це Львівському порталу повідомили в Службі безпеки України.

За даними слідства, заступник начальника служби колії «Укрзалізниці» вимагав 10 млн грн хабаря від керівника столичної будівельної компанії.

За цю суму чиновник «гарантував» безперешкодно передати підряднику у довгострокову оренду шість гектарів землі, яка перебуває на балансі держпідприємства.

Також він обіцяв «пришвидшену» процедуру щодо укладання відповідних договорів на рівні «Укрзалізниці» та Київської міської держадміністрації.

У разі відмови платити хабар посадовець погрожував штучними перешкодами під час оформлення технічних паспортів та дозвільних документів на оренду землі.

Правоохоронці затримали фігуранта «на гарячому» під час передачі йому першої частини неправомірної вигоди.

В Офісі Генпрокурора повідомили, що у квітні 2024 року посадовця було засуджено за порушення правил безпеки дорожнього руху зі смертельними наслідками. Цей злочин він скоїв під час іспитового строку.

Затриманому повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Наразі посадовець перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *