ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні запрацювала американська ППО Avenger

Наталя Дуляба

|

На бойове чергування в Україні вже заступили зенітно-ракетні комплекси Avenger (Месник), які надали США. Про це Львівському порталу повідомили в командуванні Об’єднаних сил ЗСУ.

«Зенітно-ракетні комплекси Avenger (Месник) вже на бойовому чергуванні в Північній операційній зоні. Вони здатні забезпечити мобільну протиповітряну оборону малої дальності для об’єктів цивільної інфраструктури, підрозділів Сектору безпеки та оборони від крилатих ракет, безпілотних літальних апаратів, літаків та гелікоптерів на малих висотах», – розповів командувач Об’єднаних Сил Сергій Наєв.

Водночас генерал-лейтенант додав, що Avenger є ефективний у боротьбі з іранськими дронами-камікадзе «Шахед». Крім того, цей комплекс є простим у керуванні.

Наші військові, які опановували цей ЗРК в Німеччині, кажуть, що за час доїзду на бойову позицію встигають привести комплекс у готовність до застосування.

Також один із операторів розповів, що Avenger оснащений ракетами «Стінгер» і великокаліберним кулеметом «Браунінг». Завдяки радіолокаційній станції посиленого типу ворог немає можливості відстежити ЗРК.

Нагадаємо, про передачу Україні ЗРК Avenger Сполучені Штати оголосили у листопаді 2022 року. Тоді США підготували окремий пакет допомоги, щоб посилити українську ППО.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *