ОСТАННІ НОВИНИ

Україна посилює оборону на кордоні з Білоруссю, – Наєв

Наталя Дуляба

|

Станом на 12 січня безпосередньої загрози вторгнення ворожих військ із боку Білорусі немає. Втім українські військові готуються до розвитку будь-яких подій і поступово посилюють оборонні можливості. Про це заявив командувач Об’єднаних Сил ЗСУ Сергій Наєв.

«Зараз підрозділи Збройних Сил Республіки Білорусь, які розгорнуті вздовж нашого державного кордону, ні в кількісному, ні в якісному плані не змінилися. Тому на цей час немає безпосередньої загрози для України… Але ми свідомі тієї інформації, якою володіємо, і почуваємо себе спокійно. Спокійно – це означає професійно виконуємо покладені на нас завдання, а також поступово збільшуємо наші оборонні спроможності та підвищуємо навченість особового складу», – сказав генерал-лейтенант.

Він додав також, що Збройні Сили України постійно комунікують зі своїми іноземними партнерами щодо можливих загроз з боку Білорусі, також безперервно працює українська розвідка.

Додамо, що Генштаб у своєму ранковому зведенні 12 січня повідомляв, що наступальних угруповань ворога з боку Білорусі поки немає.

Нагадаємо, Росія продовжує перекидати свої війська на територію Білорусі, туди регулярно прибувають ешелони з технікою. Незважаючи на це, у британській розвідці кажуть, що Білорусь не несе реальної загрози для України.

У Пентагоні стверджують, що не бачать ознак того, що Білорусь збирається вступити у війну проти України, а обмежиться лише спільними навчаннями з Росією.

У Генштабі ЗСУ відзначають, що техніка, яку РФ перекидає до Білорусі, є застарілою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *