ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові встановили протез 19-річному захисникові, який втратив ногу на війні

Ольга Денисяка

|

19-річний захисник Єгор, який втратив ногу на війні, з протезом готується повернутися на фронт. Його хлопцеві встановили у Львові, в Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Єгор родом із Житомирщини. Підписав контракт ще до повномасштабного вторгнення – щойно став повнолітнім. Каже, завжди знав, що захищатиме Батьківщину. Коли росія напала, вирушив на передову. Запеклі бої, обстріли. Єгор пригадує: не так боявся загинути, як потрапити в полон. Тому, коли у вересні підірвався на міні і втратив ногу, спершу не хотів накладати джгута, аби зупинити кров. Боротися, каже, тоді змусила думка про батьків. Джгута Єгор натягнув з останніх сил. Побратими евакуювали з поля бою.

Далі було два місяці заліковування ран у семи медичних закладах різних міст України: Покровськ, Дніпровське, Дніпро, Умань, Вінниця, Немирів. До Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ Єгор приїхав, бо почув, що тут протезують тих, хто постраждав від війни.

Мультидисциплінарна команда центру НЕЗЛАМНІ визначила: хлопець готовий до протезування. Поки протезисти займалися виготовленням допоміжного засобу, він сумлінно проходив фізичну та психологічну реабілітацію зі спеціалістами. І ось буквально днями Єгор отримав свій протез і знову почав ходити.

Зараз захисник уже в дорозі на Житомирщину, де мешкають батьки, заради яких вирішив жити і за якими дуже сумує. Після відновлення він знову планує повертатися на фронт. І хоче, аби це було якнайшвидше.

Все це стало можливим, зокрема, завдяки Мальтійській службі допомоги, яка надала центру НЕЗЛАМНІ майстерню протезування та комплектуючі до 200 протезів. Проєкт відбувається за підтримки Уряду Німеччини та Міністерства охорони здоров’я України.

Раніше Львівський портал повідомляв, що у Львові збудують реабілітаційний центр для важкопоранених у війні. На будівництво Національного реабілітаційного центру «Незламні» у Львові на благодійному форумі зібрали перші 2,1 млн євро.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *