ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський заявив про «позитивні результати» роботи ЗСУ на деяких напрямках фронту

Наталя Дуляба

|

У Донецькій, Харківській, Херсонській, Миколаївській і Запорізькій областях тривають активні бої. На деяких напрямках ЗСУ мають «позитивні результати». Про це президент Володимир Зеленський сказав 25 вересня у своєму вечірньому відеозверненні.

«Жорсткі бойові дії відбуваються на багатьох ділянках фронту загальною довжиною понад 2000 кілометрів. Це Донеччина, наша Харківщина, Херсонщина, а також Миколаївська і Запорізька області. На кількох напрямках маємо позитивні результати», – зауважив глава держави.

Разом із тим Володимир Зеленський підкреслив: хоч би що Росія планувала здійснити по завершенню своїх псевдореферендумів Україна продовжить свою боротьбу з окупантами.

Нагадаємо, на початку вересня ЗСУ почали контрнаступ, в ході якого вдалося звільнити значну частину Харківщини. За останніми офіційними даними, в цій області деокупували 421 населений пункт.

На Херсонщині відомо про звільнення близько 500 кв км території, лінію фронту вдалося посунути від 4 до 12 км. Загалом із 1 по 13 вересня ЗСУ деокупували понад 6000 кв км на сході та півдні України.

Відступаючи, російські загарбники масово кидали свої позиції, техніку і зброю, втікали вглиб тимчасово зайнятих територій чи в саму РФ.

Фактично зі середини вересня темпи контрнаступу української армії сповільнились, втім президент Володимир Зеленський заявив, що це не затишшя, а підготовка до «наступних важливих дій, які триватимуть до звільнення усієї території України».

Як писав Львівський портал, після звільнення Харківщини Росія взялась терміново проводити на окупованих українських територіях свої псевдореферендуми щодо приєднання до РФ. Фейкове волевиявлення рашисти проводять під дулом автоматів.

Вже 30 вересня Росія хоче заявити про «приєднання» окупованих територій України. Не виключено, що після цього Кремль шантажуватиме світ застосуванням ядерної зброї, бо, на думку Путіна, в анексованих областях, які РФ вважатиме своїми, воюватимуть ЗСУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *