ОСТАННІ НОВИНИ

У ВООЗ вважають, що на Львівщині треба посилити карантин

Вероніка Рой

|

У Всесвітній організації охорони здоров’я вважають, що Україна готова послабити деякі карантинні обмеження. Втім у деяких регіонах ці заходи навпаки слід посилити. Про це у інтерв’ю РБК-Україна повідомив голова представництва Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні Ярно Хабіхт.

 

За його словами, Україна готова послабити деякі заходи, але треба ретельно слідкувати, як це відбувається на обласному, районному та місцевому рівні.

«Вчора дивився на статистику, такі регіони, як Львів, Львівська область, Чернівці, Закарпаття, Рівне – вони відповідають за половину всіх випадків. Тобто на національному рівні ми можемо послаблювати карантин, але в таких регіонах ці заходи мають бути посилені. Є потреба в місцевій адаптації. В деяких областях карантинні заходи були більш суворі, ніж у Києві», – каже Ярно Хабіхт.

Він наголосив, що зараз важливо, щоб в областях не було зростання кількості заражених.

«Ми повинні послаблювати карантин, пильно контролювати ситуацію, але, як ми бачили в інших країнах, ситуація може вийти з-під контролю, і, можливо, доведеться повернутися до попередніх заходів», – додав представник ВООЗ.

Станом на ранок 17 липня на Львівщині коронавірус підтверджено 7754 людей. За останню добу виявили ще 132 хворих та зафіксовано чотири смертельні випадки

Нагадаємо, Кабінет Міністрів продовжив дію адаптивного карантину на території України до 31 липня. Зокрема, місцевій владі дозволили вирішувати, чи пом’якшувати карантин, зважаючи на рівень захворюваності.

Разом з тим, у МОЗ вже заговорили, що карантин в Україні можуть продовжити ще на місяць, але змінять його умови.

На Львівщині перший етап послаблення карантину на Львівщині ввели зі 7 липня. Відтоді знову запрацювали готелі, кафе і ресторани, спортзали та фітнес-центри. Також на території області дозволили масові релігійні заходи, але за умови дотримання соціальної дистанції. 13 липня на Львівщині дозволили відновити роботу дитячих садочків. Під послаблення потрапила й частина закладів культури, а також бази відпочинку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *