ОСТАННІ НОВИНИ

У районі Липинського планують збудувати спорткомплекс, готель і багаторівневий паркінг

Наталя Дуляба

|

До 23 серпня у Львові триватиме громадське слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення внесення змін до детального плану території у районі вул. Липинського (зміна 1). Він передбачає зведення спортивного комплексу, готелю, багаторівневого паркінгу та часткову реорганізацію руху. Про це Львівському порталу повідомили у відділі громадського партнерства міськради Львова.

 

Територія розробленого проекту детального плану знаходиться у Шевченківському районі Львова та обмежена вулицями Липинського,  Миколайчука, Лінкольна і Замарстинівською. Її площа становить 39,4 га. За своєю геологічною будовою частина земельної ділянки, що прилягає до вул. Липинського, відноситься до заплави Полтви, а південна, яка обмежена вул. Городницькою, Бетховена, – розташована на 1-й надзаплавній терасі долини Полтви.

Згідно з планом зонування території Шевченківського району ділянка ДПТ віднесена до зон:

  • Г-2 (зона  центру  ділової та  громадської  діяльності  районного  значення (підцентри);
  • Г-3-1 (зона дитячих дошкільних установ та загальноосвітніх шкіл);
  • Г-6 (зона об’єктів торгівлі);
  • Ж-3 (зона багатоповерхової житлової забудови – 5-9 пов.);
  • Ж-4 (зона багатоповерхової житлової забудови – від 9 до 16 пов.);
  • Р-3 (зона  озеленених  територій  загального  користування)
  • ІН-1 (об’єкти електромережі), ТР-2 (зона транспортної інфраструктури (вулична мережа).

Тому у проекті детального плану території у районі вул. Липинського вирішили збільшити частку громадських територій і територій транспортної інфраструктури.

Загалом в межах проекту ДПТ вул. Липинського (зміна 1) планують:

  • збудувати спортивний комплекс з відкритими спортивними майданчиками на вул. Лінкольна;
  • розмістити 7-поверховий готель зі супутньою інфраструктурою на вул. Липинського;
  • облаштувати багаторівневий паркінг з об’єктами обслуговування (на місці існуючої автостоянки) на вул. Лінкольна.

Також на незабудованих територіях планують облаштувати зелені зони з декоративними озерами та системою пішохідних зв’язків.

Водночас на території ДПТ передбачане облаштування кількох відкритих автостоянок, системи транзитних і прогулянкових пішохідних алей, а також будівництво шляхопроводу для пропуску прямих потоків по вул. Липинського.

Зазначимо, 8 серпня в актовому залі Шевченківської райадміністрації (вул. Липинського, 11) відбудеться зустріч з головним архітектором проекту детального плану території. Початок – о 18:00 год.

Нагадаємо, на вул. Липинського, 27 будуватимуть новий житловий комплекс. Також  на початку травня цього року львів’яни створили петицію до міської ради з вимогою не допустити забудови земельної ділянки між вулицями Липинського, А. Лінкольна та І. Миколайчука.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *