Футбол. «Карпати» реконструюватимуть газон на «Україні»

|

Поле стадіону «Україна», де львівські «Карпати» проводять домашні матчі чемпіонату України у вищій лізі, потрібно реконструювати. Про це сьогодні заявив на прес-конференції керуючий службою футбольних полів ФК «Карпати» Юрій Костюк.

«Зараз фактично на полі стадіону немає дренажу, не кажучи вже про підігрів. За 40-річну історію поле частково «латали», однак прийшов час його замінити», – зазначив Юрій Костюк. За його словами, роботи зі встановлення нового газону проведуть у травні цього року, і обійдеться нове футбольне поле клубу в 4 мільйони гривень.

«Спочатку потрібно «зняти» старий газон, потім зробити сучасний дренаж, підлив, підігрів і тоді постелити новий. Траву на нове поле ми вирощуємо самі вже протягом 2 років. Трава, що виростає в наших погодних умовах, краще приживається за ту, яку привозять з-за кордону, з іноземною травою вже «обпеклися» декілька клубів вищого дивізіону, і ми не хочемо наступати на ті самі граблі», – сказав керуючий службою.

На саму реконструкцію потрібно 25 днів і ще місяць на те, аби трава прижилася. Як розповів пан Костюк, хороших газонів в Україні практично немає, тому почесний президент клубу Петро Димінський поставив завдання зробити у Львові один з найкращих газонів у державі. «На травень заплановано на «Україні» прощальний поєдинок Олега Лужного, отож ми підлаштуємося під його терміни і розпочнемо роботи після проведення гри з «Арсеналом», адже Олег дуже хоче зіграти останній матч саме в нашому місті», – розповів Юрій Костюк.

Теперішній газон ФК «Карпати» розпродують частинами на аукціоні. Ціна – 5 доларів за квадратний метр. Поле стадіону «Україна» має розміри 105 на 67 метрів, а це 7035 квадратних метрів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *