ОСТАННІ НОВИНИ

Забудовник масштабного житлового комплексу у Львові передумав будувати обіцяний дитсадок

Катерина Родак

|

Виконавчий комітет Львівської міськради відмовив забудовнику – інвестиційній компанії «Орієнтир», що будує ЖК «Веселка» на вулиці Залізничній,7, у скасуванні містобудівних умов і обмежень на будівництво дитячого садочка.

Як відомо, за  адресою вулиця Залізнична, 7 будується житловий комплекс «Веселка». У його складі мають бути 8 10-поверхівок, адміністративні будівлі та дитячий садок на орієнтовно 100 місць. Окрім того, на куті вулиць Залізничної та Шевченка має бути збудований торгово-розважальний комплекс. Містобудівні умови і обмеження на будівництво ЖК «Веселка» забудовник отримав ще у 2016 році. Проте постійно звертався до міської ради із пропозицією внести до цієї документації зміни.

«Вимогою було розташування окремо стоячого дитячого садочка.  На містобудівельній раді було вибрано місце під нього подалі від дороги. В процесі будівництва забудовник до нас неодноразово звертався, чи можемо ми поміняти містобудівні умови і обмеження і замість садка дозволити збудувати житловий будинок зі садком, на що ми категорично відмовили», – розповів головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

Проект ЖК “Веселка”

Житловий комплекс, до слова, розрахований на проживання близько 2 тисяч мешканців.

А під час сьогоднішнього засідання члени виконкому розглянули рішення про скасування наданих у 2016 році управлінням архітектури містобудівних умов та обмежень на будівництво ТзОВ “Інвестиційна компанія “Орієнтир“ дитячого дошкільного навчального закладу в кварталі багатоповерхової житлової забудови “Веселка“ на вул. Залізничній, 7.  Перед цим на сесії Львівської міської ради 25 січня цього року  депутати підтримали ухвалу про поділ Інвестиційною компанією «Орієнтир» земельної ділянки на Залізничній, 7.

Під час голосування щодо цього рішення більшість із членів виконкому висловились «проти», відтак містобудівні умови і обмеження на садок скасовані не будуть.

У подальшому забудовник має два варіанти: або таки виконати гарантійне зобов’язання і податися до міської ради з документацією на садочок, або ж скасувати містобудівні умови і обмеження через суд.

Додамо, що на сьогоднішнє засідання виконкому також виносилось 16 питань стосовно будівництва ПАТ «Торговий центр «А» 11 житлових багатоповерхівок і трьох підземних паркінгів на вулиці Залізничній, 7. Проте з огляду на попереднє рішення стосовно дитячого садочку члени виконкому вирішили усі питання, пов’язанні із цією адресою, перенести.

До слова,генеральним підрядником ЖК «Веселка» є  компанія «ЕСКОМБУД». Згідно даних Youcontrol, її засновниками є Ярослав Шушанський та Оксана Джугало.

Нагадаємо, що ще у 2015 році ДАБІ зупинила будівництво двох будівель за адресою Залізнична, 7 через відсутність у забудовника необхідних дозволів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *