ОСТАННІ НОВИНИ

25-річний композитор зі Львова виграв президентський грант

Катерина Родак

|

Львівський 25-річний композитор Назар Скрипник виграв президентський грант на втілення музичного проекту «451». На реалізацію проекту митець отримав 85 тисяч гривень.

 

Назар Скрипник став одним із переможців конкурсу на отримання гранту від президента України для створення і реалізації творчих проектів у сфері мистецтва у 2018 році.

Як розповів Львівському порталу Назар Скрипник, його проект «451» – це сучасний музичний твір, на який його надихнув роман-антиутопія Рея Бредбері «451 градус за Фаренгейтом».

«На переконання Рея Бредбері, відмовою від процесу пізнання за допомогою книг на користь звичайного споживання продуктів розваг, яке пропонує  телебачення, призводить до втрати людиною критичного мислення і перетворення її на маріонетку. І тут я, як митець, цілком згоден із позицією Бредбері. Власне кажучи, це була перша причина, чому я звернувся до цієї теми», – зазначив він.

Назар Скрипник розповідає, що цей твір буде створено для симфонічного оркестру, live-електроніки та перформансу.

«Це напрямки, які мене зараз особливо цікавлять», – додає композитор.

«451» буде вперше презентований у жовтні цього року на міжнародному  фестивалі сучасної музики «Контрасти». Почути музичний твір можна буде у Львівській філармонії – саме на її базі Назар Скрипник створюватиме свій  твір.

Загальна сума гранту, який виграв львівський композитор – 85 тисяч гривень. За словами Назара Скрипника, цих коштів буде достатньо, щоб покрити усі видатки та витрати на гонорари.

Раніше Львівський портал писав, що львівська вчена розробила унікальну програму інформаційного асистента для туристів і виграла президентську премію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *