ОСТАННІ НОВИНИ

Два тижні до старту реєстрації на ЗНО-2018: що потрібно знати абітурієнтам?

Соломія Григор'єва

|

З 6 лютого починається реєстрація на ЗНО-2018. Що для цього потрібно сьогодні, 24 січня, підчас прес-конференції розповіла директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Саме в період з 6 лютого до 19 березня кожен, хто має намір отримати атестат про закінчення середньої освіти, має зареєструватися на участь у ЗНО, адже вже другий рік поспіль для випускників шкіл ДПА (державна підсумкова атестація) з трьох предметів проходить у формі незалежного тестування», – розповіла Лариса Середяк

Вперше державна підсумкова атестація з української мови для студентів коледжів і  учнів системи профтехосвіти також буде проходити у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

Реєстрація для випускників шкіл, студентів коледжів та учнів профтехосвіти відбуватиметься у їх навчальних закладах.

«В кожному навчальному закладі є людина, яка відповідає за реєстрацію. Справа цієї людини – довести до відома дітей, що потрібно для реєстрації», – додала директорка ЛРЦОЯО.

Зазначимо, що випускники минулих років, які цьогоріч хочуть скласти ЗНО з якихось предметів, реєструються самостійно або у спеціально створених пунктах реєстрації. У Львова таких пунктів буде 2: в університеті «Львівська політехніка» (вул. Карпінського, 2/4, ауд. 316) та в інституті менеджменту (вул. Ліська, 16).

Для реєстрації потрібно: сформувати реєстраційну картку, заповнити її та заяву, вклеїти до них два фото, підготувати ксерокопію паспорта (+ копію атестата для випускників минулих років), сформувати пакет документів, якій надсилатиметься до ЛРЦОЯО. Результатом успішної реєстрації є надісланий абітурієнту Сертифікат ЗНО-218 та реєстраційне повідомлення.

Кожен учасник для ЗНО може вибрати не більше 4 предметів із 11 запропонованих.

«Потрібно чітко знати, які предмети потрібні для вступу. Для цього треба зайти на сайт ВНЗ, прочитати правила прийому і додаток до правил прийому, де вказаний необхідний перелік предметів. Закликаємо уважно до цього поставитись, бо щоразу Міністерство освіти і науки змінює умови, відповідно до яких навчальні заклади роблять правила. Цього року й справді є дуже великі зміни», – наголосила Лариса Середяк.

Зазначимо, що ЛРЦОЯО може відмовити абітурієнту у реєстрації, якщо реєстраційна картка заповнена неправильно: немає підпису чи фото, десь не вказані дані, не заповнені якісь поля, тощо. Окрім того, підставою до відмови може бути й неможливість створити абітурієнту якихось особливих спеціальних умов під час проходження тестування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *