ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській опері обіцяють «розібратися» з солістом, що просуває сепаратистські ідеї та підтримує «ДНР»

Катерина Родак

|

У Львівському театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької проведуть службове розслідування у зв’язку із антиукраїнськими поглядами одного із солістів балету Миколи Санжаревського. Як вдалось з’ясувати Львівському порталу, від початку збройної агресії на сході України та по сьогодні артист театру активно підтримує незаконні угрупування «ДНР» та «ЛНР» та поширює інформацію, що може розцінюватися, як посягання на територіальну цілісність України.

 

Микола Санжаревський – соліст балету в Львівській опері. Як йдеться на офіційному сайті Львівського оперного театру, серед його найвідоміших партій є Квазімодо з «Есмеральди», Блазень з «Лебединого озера», чорт та бог-творець з «Сотворення світу» і не лише. Окрім того, Санжаревський виконував одну із партій у фольк-опері «Коли цвіте папороть»,  прем’єра якої нещодавно відбулась в Оперному. Окрім того, він є арт-директором у Львівській школі академічного та сучасного балету.

Інформацію про сепаратистські погляди соліста оприлюднила журналістка з Одеси Олена Добровольська. Вона опублікувала скріни зі сторінок з соцмереж Санжаревського, де видно, що він поширює інформацію антиукраїнського характеру та підтримує незаконну владу на окупованих територіях.

Окрім того, Санжаревський  є у списку «Чистилища» на сайті «Миротворець».

Також журналістка повідомляє, що окрім лояльності в дописах та репостах до окупантів та пропаганди військової агресії, в групах «Гуманітарна помощь ДНР и Новоросии» «Лівий сектор України» подаються ідентичні ідентифікаційні дані Інтернет гаманців для фінансування терористичних формувань «ЛДНР» із електронним ідентифікатором WMID 271880580306. За наявними даними електронному паспорту WebMoney – WMID 271880580306, належать гаманці Е753355434751, Z202040187112, R32449155471, U132731376586.

«Зазначені реквізити видано WebMoney-ідентифікатору, який зареєстровано 19 квітня 2014 року о 15:04:58 (GMT+4) на прізвище громадянина України Санжаревського Миколи Євгенійовича, 05 листопада 1982 року народження (адресу реєстрації я свідомо не поширюю, але для компетентних органів не є проблемою її дізнатись, було б бажання).

Крім того, є дані про рух коштів на гривневому гаманці (U132731376586) – який належить Санжаревському М.Є.) в період травень-червень 2014 року.

Вказані гаманці фігурують у відео-інтерв’ю з так званим лікарем ополчення ДНР (у якого в загоні 150 бійців) щодо фінансової допомоги ДНР», – йдеться у матеріалі.

Окрім того, у матеріалі наведені скрін-докази того, що у 2017 році погляди артиста Львівської опери не змінилися:

«2 листопада 2017 року на сторінці в Facebook тієї самої Школи Академічного та Сучасного Балету оприлюднений допис про міжнародний конкурс танцю “Feiry Dance” який пройшов у Мінську. Серед інших, на одній із світлин, серед прапорів, що тримають в руках діти на сцені, є «прапор» терористичного угрупування «ДНР». І це фото ось так просто з`являється на сторінці львівської  Школи балету».

Львівський портал своєю чергою промоніторив сторінки у соцмережах Миколи Санжаревського і знайшов в його профілі у «Вконтакті» публікації та перепости із проросійських спільнот, які можуть розцінюватися, як посягання на територіальну цілісність держави. Санжаревський відкрито підтримує діяльність незаконних формувань «ЛНР» та «ДНР», збройну агресію на сході України, виступає проти мобілізації українців на війну.

У стінах Львівської опери Львівському порталу підтвердили, що колектив вже давно знає про антиукраїнські погляди Миколи Санжаревського, проте жодних дій щодо цього не вживалось.

Своєю чергою директор та художній керівник театру Василь Вовкун зазначив у коментарі Львівському порталу, що інформація про сепаратистські погляди одного із солістів театру йому надійшла лише сьогодні.

«Сьогодні зранку мені ця інформація надійшла. Дав завдання знайти ці матеріали і «розібратись», – сказав він.

На питання кореспондента Львівського порталу, чи буде проведено службове розслідування, директор опери відповів ствердно: «Так, я хочу це зробити, щоб не бути суб’єктивним».

Своєю чергою Львівський портал надіслав інформаційний запит стосовно Миколи Санжаревського до Служби безпеки України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *