ОСТАННІ НОВИНИ

«Невиплата зарплат – це гріх». Як Садовий покарав працівників комунальної газети

Єва Корнійчук

|

У комунальній газеті «Ратуша» проведуть перевірку фінансової діяльності, а потім вирішуватимуть, чи виділяти працівникам гроші на зарплати. Відповідне доручення сьогодні дав виконавчий комітет Львівської міськради, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Сьогодні, 24 листопада, на засідання виконавчого комітету завітав колектив комунальної газети «Ратуша». Головний редактор видання Микола Савельєв вимагав виділення коштів на зарплати працівникам.

Як відомо, на засіданні виконавчого комітету 17 листопада міський голова Львова відмовився виділяти 171 тисячу гривень комунальній шазеті «Ратуша». Тоді він переконав членів виконкому виключити цю стрічку із проекту рішення про зміни до бюджету Львова на 2018 рік, мовляв, газета працює фінансово непрозоро.

Міський голова натомість сьогодні на засідання виконкому не з’явився. Головний редактор газети залишив меру Львова передачу: свіжий випуск газети «Ратуша», документи щодо фінансової діяльності видання та два яйця.

«На минулому виконкомі міський голова Андрій Садовий виступив із брехливою заявою. Він заявив, що ми відмовилися пройти аудит. У листопаді 2016 року ми повністю пройшли аудит. Садовий сказав, що у нас скажені зарплати. У нас зарплати у працівників – 4 тисячі гривень», – зазначив М. Савельєв.

Також він звернувся до членів виконкому:

«Ви знали про рішення бюджетної комісії, яка проголосувала за виділення коштів редакції? Знали. Ви знали, що все узгоджено з «Адміністрацією міського голови»? Знали. То чого питання зняли з розгляду на виконкомі? Що за безхребетність у стосунку до Садового?».

Після заслухання редактора газети та дискусій, виконком доручив провести аудит газети «Ратуша» до наступної п’ятниці, 1 грудня. Після цього виконком має прийняти рішення про передбачення або непередбачення виданню коштів на зарплати.

Своєю чергою депутат міськради Ігор Телішевський висловив здивування стосовно упередженого ставлення міської влади до різних комуналньих підприємств Львова:

«Коли у нас є АТП-1, Львівелектротранс, Львівспецкомунтранс. Коли є звинувачення, що вони розкрадають кошти, їм поповнювали мільйонами статутний капітал. Перевірки ніхто не хотів проводити. А виявляється до преси йде зовсім інше ставлення!».

Як відомо, міський голова Львова неодноразово заявляв, що невиплата зарплати – це гріх.Наприклад, у 2015 році під час палкої «бюджетної» сесії. Та у жовтні 2017 року, коли на сесії піднімалося питання боргу АТП №1 перед ЛАЗом. «А невиплата зарплати – це гріх і це кардинально міняє ситуацію», – заявив тоді мер.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *