ОСТАННІ НОВИНИ

Кубів оглянув провалля у Стебнику і доручив якнайшвидше розробити новий проект консервації

|

Перший віце-прем’єр міністр  України Степан Кубів сьогодні, 23 листопада, під час робочого візиту на Львівщину обстежив провалля на території ПАТ «Стебницького гірничо-хімічного підприємства «Полімінерал». Про це з місця події передає кореспондент Львівського порталу.

 

Окрім цього, він також взяв участь у засіданні обласної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо ситуація, яка склалася.

Степан Кубів наголосив, що на консервацію цієї проблемної ділянки виділялися десятки мільйонів, але, незважаючи на це, проблема і далі зосталася:

«Із 1999 по 2014 рік на консервацію проблемної ділянки регулярно виділялися кошти: з резервного фонду держбюджету спочатку 9 млн грн, потім ще 46,5 млн грн. Загалом разом з коштами  місцевого бюджету 73,5 млн грн. Однак бачимо, що проблема залишається».

Він  зауважив, що необхідно розробити новий проект консервації рудника №2, тому що попередній має недоліки.

«Це довгострокова робота, але уже зараз можна розпочати підготовчі роботи з моніторингу  та технічного забезпечення подальших процедур із залученням експертів», – додав він.

І водночас зазначив, що головне – запобігти подальшим обвалам ґрунту, тому ризик подальших зсувів і далі великий.

«Проблему цієї техногенної катастрофи за майже 27 років треба нарешті вирішити системно. Маємо раціонально використати наявний ресурс і не допустити повторення загрози», – констатував перший віце-прем’єр міністр.

Відтак за його дорученням  Мінприроди, Мінфін, ДСНС, Держгеонадра, Держгеологія, Фонд держмайна та  ЛОДА  мають провести експертизи щодо ситуації у Стебнику, а потім надати пропозиції для прискорення розробки проекту консервації рудника.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *