ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати Львова передумали віддавати 19,5 мільйонів росіянам

Єва Корнійчук

|

Депутати Львівської міськради сьогодні, 26 жовтня, під час сесійного засідання скасували своє рішення про виділення 19,5 млн грн підприємству «Оптимум-Фактор», що викупило борги міста за автобуси “ЛАЗ”. За відповідне рішення проголосував 61 міський обранець, передає кореспондент Львівського порталу із місця подій.

«Вважати такою, що втратила чинність ухвалу від 05.10.17 «Про погодження підписання меморандуму про співпрацю»,  – йдеться в прийнятому рішенні.

Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, така зміна позиції його та депутатів пов’язана з раптовим виникненням інформації про борги перед працівниками заводу.

«Ми проголосували Меморандум, який дав можливість розв’язати проблему АТП №1 і ряду наших комунальних підприємств. Але ми не мали останньої інформації, яка виникла після засідання.

Впродовж останнього часу ми отримали інформацію про наявність заборгованісті перед працівниками «ЛАЗу», яка не є задокументована. Заборгованість станом на минулий місяць складала 5 млн – ми їх виділили.  Про інші борги ми не знали. Також дуже цікаво прослідкувати, хто є власниками цих компаній, що є учасниками Меморандуму. Ми зрозуміли, що питання складне. І цей Меморандум не був підписаний і у дію не вступив», – пояснив ситуацію мер Львова.

Він додав, що кошти натомість мають бути перераховані на виплати зарплати працівникам.

Також у сесійній залі були висловлені побоювання щодо арешту автобусів АТП №1 через невиплату боргу.

Цікаво, що ще учора посадовці міськради переконували, що цей Меморандум є єдиним варіантом міськради Львова у ситуації з «ЛАЗом».

У депутата Романа Федишина водночас виникла ідея винайняти юридичну компанію, яка буде супроводжувати цю справу і за кошти міського бюджету буде вирішувати проблему із працівниками та майном ЛАЗу.

Також у сесійній залі домовились визначити з групи нардепів Львівщини представника з кожної із фракцій і зібрати їх у Львові для обговорення  вирішення питання із ЛАЗом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *