ОСТАННІ НОВИНИ

Пристрасті довкола конкурсу на директора Львівського органного залу: 71-річний директор звернувся у поліцію

Катерина Родак

|

Колишній директор Львівського будинку органної та камерної музики Юліан Винницький написав заяву у поліцію через повторний конкурс на посаду керівника Органного дому. Про це повідомив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

За словами А. Москаленка, відповідний запит від поліції міське управління культури отримало учора, 24 жовтня.

«Безперечно, що кожен, хто не погоджується з рішенням, може і має право звертатись в суд або висловлювати свою позицію в інший законний спосіб. Але вже коли національна поліція, тобто Галицький районний відділ поліції м. Львова, починає втручатись у конкурс – це насправді не зрозуміло. Я маю повагу до працівників національної поліції, в межах щоденної роботи багато зіштовхуюсь у робочих питаннях. Але коли вже поліція буде займатись вибором керівників установ культури, це, мабуть, не зовсім коректно…», – зазначив він.

«Сподіваюсь, це дійсно «автоматичний» лист, який пишуть на звернення фізичних осіб, аби з’ясувати більше інформації, і не має на меті чинити тиск на працівників управління культури…», – додав А. Москаленко.

Нагадаємо, у серпні цього року у Львові відбувся конкурс на посаду керівника Органного залу – тоді перемогу здобув Юліан Винницький, який обіймає цю посаду з 1988 року. Під час та після проведення конкурсу у мистецьких колах почався бунт через ймовірні порушення під час проведення конкурсу. Відтак у Львові створили спецкомісію, яка підтвердила факти порушень, тому  було оголошено новий конкурс на заміщення посади керівника Органного дому.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *