ОСТАННІ НОВИНИ

Неподалік аеропорту «Львів» виникло величезне сміттєзвалище

|

Сміття, що вивозять з переповнених контейнерів під будинками, складують на західній околиці Львова – неподалік аеропорту Львів. Перезавантажувальна станція компанії з вивозу сміття «АВЕ Львів» на вул Північній у Львові все більше схожа на нове міське сміттєзвалище. Станом на 13 липня тут накопичилось понад 4000 тонн відходів, які звозять з переповнених сміттєвих майданчиків. Про це повідомляє Zaxid.Net.

Повітряна відеозйомка, зроблена вдень 13 липня на вул. Північній у Львові, свідчить, що тут накопичились тисячі тонн сміття.

Перезавантажувальна станція, призначена для тимчасового перезавантаження сміття на великі смітєвози, які мали б відразу вивозити ТПВ на полігони, перетворилась фактично на нове міське сміттєзвалище.

Заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак підтвердив, що на відеозйомці зафіксований актуальний стан перезавантажувальної станції компанії «АВЕ Львів» на вул. Північній у Львові

«Станом на цей час там орієнтовно знаходиться близько 4 тисячі тонн сміття. Вони вивозять туди постійно сміття замість того, щоб вивозити його за межі міста. Просто з майданчиків вивозить сміття туди. І це неприпустимо, бо кількість сміття на цьому майданчику постійно збільшується. Якщо вони туди завезли 50 тонн, а вивезли – 20 тонн, то решта ж залишається. Вони про це мовчать, інформацію не дають. Але кількість сміття там збільшується щоденно. По факту з перевантажувальної станції вони утворили звалище в межах міста, – заявив Сергій Бабак. – Хоча під час засідання держкомісії з надзвичайних ситуацій йшлось про те, що все місто має бути очищено від сміття. Все місто – це також і перевантажувальні станції. На інших перевантажувальних станціях все чисто та продезинфіковано».

За словами Бабака, Залізнична райадміністрація і департамент ЖКГ Львівської міськради неодноразово скеровували приписи до «АВЕ» щодо недопущення творення нового звалища, але компанія не реагує на них

Раніше губернатор Львівщини Олег Синютка обіцяв очистити Львів від сміття до 14 липня.

«Ми обіцяли вивезти сміття з переповнених контейтерних майданчиків. На вул. Північній є перезавантажувальна станція «АВЕ Львів», яку з часом також очистимо. Ми не звозимо туди сміття з міста – в мерії брешуть», – прокоментував ситуацію Олег Синютка.

Як відомо, раніше мер Львова Андрій Садовий хотів щоб майданчик для перевантаження сміття був у кожному районі Львова.

Відео: Zaxid.Net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *