ОСТАННІ НОВИНИ

На Донбасі загинуло щонайменше 1,5 тисячі росіян

|

Під час війни на Донбасі загинули мінімум півтори тисячі російських військових. Так вважає керівник Союзу комітетів солдатських матерів Росії Валентина Мельникова в матеріалі «Їх тут немає». Військові втрати Росії на Донбасі. Частина 1″.

“У нашій організації знають, що загиблих в Україні росіяни багато – півтори тисячі. Мінімум. Знаю, що в Україну продовжують відправляти росіян”, – сказала вона.

“Нас не дуже хвилюють цифри. І один загиблий в такій ситуації – вже погано.

Точних підрахунків кількості загиблих росіян в Україні немає. За історію комітету це вже 6-та війна. І ніколи ніяких даних не було – ми можемо тільки оцінювати. Немає ніякого способу з’ясувати зараз кількість загиблих”, – розповіла Мельникова.

Вона розповіла, що у 2014 році в Росії створили спецпідрозділ, через який проходять документи російських військових на оформлення страховок.

“Раніше були страхові документи.

У випадку з війною в Україні, оскільки все нелегально – “наші товариші” придумали в кінці 2014 року спецпідрозділ, через який проходять документи російських військових на оформлення страховок. Не через військкомати, а через цей спецпідрозділ. І все. Цей момент, коли воєнкоми знали, хто і де загинув, – теж закрився в на початку 2015-го року. Тому відомостей немає”, – розповіла вона.

“Я не вірю ніяким сайтам, які публікують якісь фотки і цифри загиблих в Україні росіяни.

Я уявляю собі, що це чиста вигадка”, – додала вона.

На думку Мельникової “єдині, хто можуть назвати якісь більш-менш точні дані втрат – це військові лікарі”.

“Це ростовський госпіталь, волгоградський, новочеркаський”, – сказала вона.

“Ми вважаємо, що російські втрати в Україні становлять не менше половини від втрат української армії. Скільки за три роки загинуло українців? Десь три тисячі (за офіційними  даними Міноборони України – 2652 загиблих український силовиків за 3 роки війни, – УП).

Тоді півтори тисячі загиблих з російської сторони – це мінімум. І, значить, майже 5 тисяч поранених, а може бути, і більше”, – додала Мельникова.

Водночас вона додала, що “з’ясувати точно не можливо”.

“Все почнеться потім, коли війна закінчиться, коли вцілілий вимагатиме компенсації. Сім’ї загиблих теж будуть щось вимагати. Тоді буде зрозуміло, що і як”, – сказала вона.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *