ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни закликають депутатів не голосувати за виділення території «Сільмашу» для сортування і пресування сміття

|

Мешканці мікрорайонів Рясне-1, Рясне-2, Левандівки, с. Білогорща обурені ініціативою мерії Львова виділити 10 га землі ЛКП «Львівспецтранс» на вул. Шевченка, 327 г під сміттєпресувальні лінії. Про це у коментарі Львівському порталу повідомив місцевий активіст Андрій Федчишин.

пресування сміття

За його словами, це фактично означає виділення ділянки під майбутній сміттєпереробний завод.

«Фактично, це виділення земельної ділянки під сміттєвий завод. На цій ділянці є сміттєсортувальна станція. Ціна питання – 10 га землі і 70 млн грн… Влітку ми стали свідком того, що туди (на території “Сільмашу” -ред.) їдуть сміттєвози. І ми виявили, що є рішення міськради щодо надання дозволу на перевантаження сміття на цій території. Ми з депутатами виїхали на місце і побачили, що там стоїть прес, який робить сміттєвий камінь. Оскільки  це набуло розголосу у громадськості, то це призупинили. Нам Оксана Маруняк заявила на зборах мешканців, що там нічого не має і не буде перевантаження сміття», – заявив він.

І додав: «Зараз ми побачили, що є питання щодо виділення ЛКП «Львівспецкомунтранс» 10 га  на землі в межах міста. Ми знайшли у системі «Прозоро» тендер щодо виділення 70 млн грн. на пресування сміття. Замовником цієї послуги є це ЛКП «Львівспецкомунтранс». Десь 20 днів тому був договір купівлі-продажу будівлі на цій території, і для обслуговування цієї будівлі треба 10 га землі», – розповів місцевий житель

Також А. Федчишин зазначив, що місцеві мешканці категорично проти спорудження сортувальних ліній, пресувальних станцій, заводу і будь-якої діяльності, що пов’язана зі сміттям. Також активіст звернувся до депутатів міськради з проханням не голосувати за питання №76 у порядку денному.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *