ОСТАННІ НОВИНИ

Чиїх голосів львів’ян забракло, щоб заборонити проросійських «гастролерів»?

|

Більшість народних депутатів-львів’ян чи тих, хто має прямий стосунок до міста Лева, проголосували «за» законопроект №4303 «Про внесення змін до деяких законів України стосовно обмеження використання медійної продукції держави-агресора». Втім частина патріотів з міста Лева через певні обставини все-таки вирішила не псувати стосунки з країною-агресором.

рада

Через відмову деяких депутатів голосувати, цей законопроект не прийняли за основу, а відтак його відхилено.

Так, у фракції «Блок Петра Порошенка» підтримали законопроект брати Ярослав і Богдан Дубневичі та Андрій Антонищак. Львів’янка Оксана Юринець на це засідання сесії Ради не з’явилася, екс-львів’янка Оксана Білозір «утрималась», а Андрій Кіт голосувати відмовився.

Натомість усі депутати фракції «Народного фронту» проголосували «за» цей законопроект. Серед них: Михайло Хміль, Андрій Левус, Ігор Васюник, Микола Кадикало, Михайло Бондар.

Серед позафракційних народних обранців підтримали заборону концертів артистів, що підтримують агресора, Ганна Гопко, Дмитро Добродомов, Богдан Матківський, Олег Мусій, Володимир Парасюк та спікер Верховної Ради Андрій Парубій. Тарас Батенко та віце-спікер парламенту Оксана Сироїд були відсутні.

У фракції «Опозиційного блоку» обидва депутати відмовилися підтримати законопроект №4303: Тарас Козак не проголосував взагалі, а Ігор Шурма утримався.

Львівська команда  фракції «Самопоміч» віддала 5 своїх голосів цьому законопроекту: «за» проголосували Сергій Кіраль, Олег Лаврик, Лев Підлісецький, Любомир Зубач та голова фракції Олег Березюк. Проте Ірина Подоляк та Олексій Скрипник під час голосування виявилися відсутніми, а Руслан Сидорович просто проігнорував голосування.

Обидва депутати фракції «Радикальної партії» не з’явилися на засідання Ради, відтак, їхніх голосів законопроект не отримав. Мова йде про кандидата у мери Львова на минулорічних місцевих виборах Володимира Галасюка та політв’язня Юрія Шухевича.

Нагадаємо, що сьогодні Верховна Рада не спромоглася проголосувати законопроект, що забороняє виступ в Україні російських виконавців, що підтримують агресію Росії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *