ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська облрада визнала добровольців АТО учасниками бойових дій

|

Сьогодні депутати Львівської обласної ради прийняли рішення про визнання бійців-добровольців, які приймали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету України. Про це з місця події передає кореспондент Львівського порталу.

лода3

Так, 73 депутати проголосували за визнання мешканців Львівщини, які перебували або перебувають у складі добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізувалися для захисту незалежності, суверенітету, територіальної цілісності України, але в подальшому не ввійшли до складу ЗСУ, МВС, Нацгвардії та інших утворених відповідно до законів України військових формувань і правоохоронних органів, бійцями-добровольцями, які брали участь у захисті територіальної цілісності й державного суверенітету на сході України.

Водночас вирішено створити комісію з визнання бійців-добровольців АТО та встановити виплату одноразової допомоги воїнам в розмірі 3 тис. грн.

Додамо, що ще перед голосуванням депутатів виступила координатор Національного руху «Державницька ініціатива Яроша» на Львівщині Олена Живко: «Тим депутатам, які  не проголосують або утримаються від цього рішення, ми з добровольцями обіцяємо провести екскурсію у зоні АТО. Якщо за 3 роки ніхто ще не зрозумів ціну цієї свободи, то ми покажемо, як вона завойовується…».

Депутатів це обурило, на що Живко віддказала: «Третій рік триває війна, а держава досі їх не визнала. Ви сидите тут у піджаках і краватках, а хтось там, у спеку на передовій… Де ви були весь цей час, чому не підняли це питання?! Патріоти…»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *