ОСТАННІ НОВИНИ

Україна зробила крок до екологічної безпеки європейського зразка

|

Народні депутати  прийняли за основу законопроект 2009-д, який має на меті дати початок якісному природоохоронному рухові в Україні. Про це йдеться на офіційному сайті уряду, передає кореспондент Львівського порталу.

верховна рада

Як повідомив під час свого виступу у Раді міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, системні реформи в охороні довкілля повинні починатися із запровадження оцінки впливу на довкілля.

«За такими нормами живуть і розвиваються більшість європейських країн. Нарешті така практика має запрацювати і в нашій країні. Захист природнього навколишнього середовища має стати основою формування української політики та започатковує вже зараз нові екологічні стандарти для вітчизняного бізнесу», – зазначив Міністр.

Остап Семерак подякував народним депутатам за підтримку важливого реформаторського екологічного законопроекту.

«Важливо, що більшість фракцій продемонстрували спільну позицію. Парламент почув міжнародні рекомендації ЄС і вимоги екологічної громадськості. Це підтверджують 256 голосів “за” ухвалення закону. Довгі дискусії, широка роз’яснювальна робота над удосконаленням норм законопроекту дали свій результат», – зазначив Остап Семерак.

Міністр також підкреслив, що сьогодні український парламент пройшов тест на екологічну грамотність та солідарність.

«Прийняття 2009а-д – це насправді перемога всієї екологічної спільноти України, яка дає якісно новий старт екологічному природоохоронному руху в Україні», – зазначив Остап Семерак.

Нагадаємо, що 19 травня 2016 року законопроект 2009а-д було відправлено на повторне перше читання.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *