ОСТАННІ НОВИНИ

Для Євробачення у Садового пропонують «Арену Львів» і … недобудований стадіон до Євробаскету

|

Для проведення Євробачення-2017 у Львові запропонували два об’єкти –  «Арена Львів» та недобудований комплекс до Євробаскету. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, передає кореспондент Львівського порталу.

Євробачення

Як раніше повідомляв Львівський портал, на сесії Львівської міськради депутати підтримали рішення про участь міста Львова у відборі міста та арени для підготовки і проведення у 2017 році в Україні пісенного конкурсу «Євробачення».

«Що ми запропонували у самій заявці? До обговорення ми подали дві локації – «Арену Львів» та арену на вулиці Кульпарківській, 226 (Ряшівська-проектована), окрім цього, буде багато міських локацій для різних функцій…», – повідомив Андрій Москаленко.

Водночас він пояснив, що другий об’єкт – це комплекс, який будувався до Євробаскет-2015. «Стан його готовності, з тієї інформації, якою ми володіємо, – до 25%», – додав він.

Також Андрій Москаленко запевнив, що місто не пропонує будувати нічого нового. «Є дві локації: одна у приватній власності, інша – у державній», – наголосив він.

На питання про те, яким чином стадіони можна переформатовувати під пісенний конкурс такого рівня, Андрій Москаленко відповів: «Є досвід Копенгагена, який у 2001 році йшов таким же шляхом, який пропонуємо  ми».

За його словами, організаційний комітет розробив спеціальне положення, згідно з яким передбачено 5 етапів відбору міста. «Нині  ми перебуваємо на першій стадії (триває з 24 червня до 8 липня). Будемо готуватися до наступних. Далі протягом двох тижнів робитимуть робочу аналітику цієї заявки, а це близько 100 сторінок, після цього відбуватиметься інспекція оргкомітетом представниками Європейської мовної спілки. Вже 1 серпня визначать місто, яке буде проводити Євробачення у наступному році».

Як раніше повідомляв Львівський портал, екс-керівник Національної телекомпанії України, відповідальний за проведення в Україні Євробачення у 2005 році, Тарас Стецьків розбив усі ілюзії щодо проведення Євробачення у Львові. За його словами, на стадіонах конкурс проводити не можна, ні один конкурс на них не проводився.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *