ОСТАННІ НОВИНИ

В мерії презентували перші ID-картки львів’янина

|

Сьогодні, 30 жовтня, в приміщенні міськради презентували ID-картки львів’ян, аналогів яких немає в Україні. Проте, як виглядатимуть картки, які послуги надаватимуть та хто ними зможе користуватись розповіли на брифінг-презентації, передає кореспондент Львівського порталу.

картка львів'янина3

Картка львів’янина – це персоналізована електронна картка, яка дозволяє швидше і зручніше користуватися сервісом міста. Наразі картка надає лише невелику кількість послуг, а саме:

  1. Замовлення соціальних пільг;
  2. оплата проїзду міському електротранспорті;
  3. замовлення адміністративних послуг та доступ до електронних сервірів Особистого кбінету мешканця;
  4. користування карткою львів’янина як платіжною карткою;

«Ми зібрали безліч потрібних людям функцій в одному місці, замість того, щоб носити з собою багато різних карток. І сьогодні через неї можна буде замовити електронні послуги, низку довідок, оплатити проїзд в транспорті, використати як медичну картку тощо», – додає радник міського голови Львова Яніка Мерило.

картка львів'янина2

Сьогодні перші 10 таких карток вручили учасникам АТО. Для них зокрема, ця картка дає зможу безкоштовно користуватися електротранспортом Львова.

«ID-картка для учасників АТО – це перший крок. Наступним буде вже сама картка для будь-якого мешканця міста. Не побоюсь сказати, що це найбільш інноваційний проект у нашій державі. У нас вже є досвід виробництва муніципальних карток у різних містах України, але картка мешканця Львова буде унікальною. Вона надасть дуже багато різноманітних можливостей. І хоч сама картка – це лише невеликий шматок пластику, та за нею дуже багата філософія. Ми впевнені, що вона стане корисним інструментом для львів’ян», – підкреслює заступник голови правління АТ «Ощадбанк» Андрій Тютюн.

Спеціальний спільний проект Львівської міської ради та «Ощадбанку» «Електронна картка учасника АТО» має ексклюзивний дизайн – з фото і прізвищем українською мовою, оснащена контактним і безконтактним чіпами. У картці передбачено унікальну функцію – електронно-цифровий підпис користувача, з допомогою якого можна буде використовувати сучасний та прогресивний засіб авторизації та підписувати електронні документи через зчитувальні пристрої, встановлені в точках надання е-послуг. В основі індивідуального дизайну картки – зображення вежі Ратуші Львова, яке представлене крізь призму калейдоскопа, який є символом багатогранності та нескінченної різноманітності.

карта

картка львів'янина

 

Безконтактно оплатити проїзд буде просто: достатньо піднести банківську карту MasterCard до терміналу, розташованого на поручні. Суму, що відповідає вартості проїзду, буде автоматично знято з рахунку без жодних додаткових комісій. Оплату підтвердять звуковий і світловий сигнали.

Фото: Львівський порталу, ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *