ОСТАННІ НОВИНИ

Міносвіти боротиметься з «русскім міром» у школах

|

Міносвіти закликають закрити низку антиукраїнських організацій, які пропагують сепаратизм та антиукраїнську ідеологію в системі освіти.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Міносвіти.

До Міносвіти надіслали відкритий лист МОН 1/9-302 від 24.06.2015 за підписом заступника Міністра освіти і науки Павла Полянського, який у документі попереджає, що на тлі військово-політичної та інформаційної агресії проти України деякі “руськомірівські” організації намагаються під виглядом громадських акцій та за допомогою освітніх видань впливати на учнів, студентів, педагогів, систему освіти в цілому. При цьому вони пропагують ворожу інтересам України ідеологію та розпалюють сепаратизм.

Журнали цих організацій вільно видаються і розповсюджуються в навчальних закладах України.

“Міністерство освіти і науки доручає уникати співпраці з організаціями і структурами із сумнівною репутацією, тим більше з відверто чи замасковано антиукраїнськими, зокрема щодо проведення спільних з ними заходів, поширення літератури чи інших матеріалів, що пропонуються ними”, – йдеться в листі.

Окрім того, в листі названі декілька проросійських організацій – “Русский мир”, “Русское единство”, “Одна Родина”, “Русскоязычная Украина”, “Русская Школа”, але не конкретизовано, в чому саме полягає їх антидержавна та українофобська діяльність.

Заступник Міністра Полянський заявив, що МОН звернулося до відповідних силових органів України з проханням вивчити ситуацію і вчинити відповідні дії.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *