Близько тисячі студентів мітингуватимуть біля управління освіти ЛОДА

|

Цієї середи студенти Львівщини планують провести мітинг під стінами управління освіти ЛОДА. Також прийняти звернення до Міністра освіти та науки України Ніколаєнка С.М. з вимогою припинити дію окремих норм наказу його відомства. Про це повідомила прес-служба Студентського братства Львівщини.

Розпочнеться акція об 11.00 на площі біля пам’ятника І.Франку. Організатори планують зібрати близько тисячі учасників. Студенти йтимуть пішки до управління та там протестуватимуть проти норм наказу Міністерства освіти та науки України (наказ № 84 від 05.02.2007) «Про затвердження умов прийому до вищих навчальних закладів України». Цей наказ передбачає для студентів нові умови навчання – вступ на 5 курс навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційних рівнів магістра та спеціаліста.

«Тепер студент змушений після закінчення 4 курсу складати нові вступні іспити для продовження навчання. В умовах, коли склалася багаторічна практика зарахування студента на 5 курс для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівнів спеціаліста, магістра на підставі успішності навчання впродовж 4 років, є неприпустимим раптове, не прогнозоване запровадження міністерством нових правил навчання без попереднього обговорення та повідомлення студентів.

Вважаємо, що такі та подібні правила погіршують попереднє становище студента, позаяк повинні обумовлюватися при вступі до вищого навчального закладу.

Вимагаємо, щоб дія наказу Міністерства освіти та науки України № 84 від 5.02.2007 «Про затвердження Умов прийому до вищих навчальних закладів України» була зупинена», – йдеться у зверненні.

Організатори: Об’єднання студентів-правників, Молода Дипломатія, Студентське братство Львівщини та Християнсько-Демократичний Союз Молоді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *