ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни не поспішають платити за тепло

|

У новому році львів’яни ставлять тепловиків у скрутне становище. Міське комунальне підприємство «Львівтеплоенерго» потрапило у список найбільших боржників ДК «Газ України». Керівник прес-служби «Львівтеплоенерго» Оксана Гнатишин повідомила «Львівський портал», що борги у підприємства у цьому році з’явилися через невчасні та неповні розрахунки мешканців.

За її словами, загальний борг споживачів теплової енергії становить 38 млн. гривень. За спожите тепло за новими цінами у грудні львів’яни розрахувалися лише на 10%. Відповідно борг «Львівтеплоенерго» за першу половину січня 2007 року склав шість мільйонів гривень.

Як повідомила Оксани Гнатишин, підприємству вдалося домовитися з ДК «Газ України» про ліміти газу на цілий перший квартал. Однак поставки відбуваються кожні десять днів. Відтак керівництво підприємства проводить безперервні перемовини з газовиками. «Як тільки кошти надходять від споживачів, їх відразу перераховують на оплату за газ», – повідомила вона.

Щодо минулорічних боргів, то ситуація не змінилася. Кредит у розмірі 25 млн. гривень на погашення боргів за газ, який тепловикам перед новим роком дозволила брати міська рада, підприємства наразі не взяли. Утім зараз активно працюють над цим питанням.

Нагадаємо, вчора прес-служба ДК «Газ України» повідомила, що рівень розрахунків за газ теплокомуненерго Львівської області залишається вкрай низьким. А “Львівтеплоенерго” потрапило в список найбільших боржників. Його борг становить понад шість мільйонів гривень. За першу половину січня 2007 року область розрахувалася за спожитий газ на 2%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *