ОСТАННІ НОВИНИ

У театрі для дітей та юнацтва знову конфлікт

|

Творчий колектив Першого українського театру для дітей та юнацтва вимагає звільнення свого директора Юрія Думнича. Актори заявляють, що театр гине через непрофесійність та бездіяльність керівника. „Театр незабаром може припинити своє існування. Межі терпіння у нас вже нема”, – заявив під час сьогоднішньої прес-конференції в.о. головного режисера театру Юрій Мисак.

За його ж словами, з часу поновлення судом на посаді генерального директора Юрія Думнича, єдиний у Західному регоні і перший в Україні дитячий театр перебуває на межі фізичного і морального знищення.

„Відколи повернувся пан Думнич, в театрі почалися жахливі речі. Люди почали звільнятися за власним бажання через те, що їх до того довели. З вини директора у театрі залишився лише один режисер та нема адміністратора”, – сказав він.

Окрім непрофесійності та бездіяльності, творчий колектив театру звинувачує свого директора у самовільному розпуску Художньої Ради, звільненні кваліфікованих працівників та саботуванні творчо-виробничого процесу.

За словами заслуженого актора України Бориса Тріуса, без згоди колективу театр було втягнуто в політичні ігри – пан Думнич офіційно заявив про підтримку одного з кандидатів на посаду міського голови Львова.

„Директр не може створити нормального клімату в колективі для творчої роботи. Ми просимо заберіть від нас цю людину, бо вона загубить наш театр” – наголосив він.

З проханням звільнити творчий колектив від непрофесійного керівника актори звернулися до міської та обласної влади. „Ми зустрілися з Сіриком та пані Покотицькою, і в мене склалося враження, що порозуміння досягнуто”, – заявив О.Мисак. Він також повідомив, що уже створено комісію, яка вивчає ситуацію, що склалася в театрі, і її висновки мають бути представлені протягом тижня. Проте в акторів театру є затереження щодо складу комісії. Зокрема, на думку театралів, туди не увійшли практики театру.

Відтак працівники театру вимагають від КРУ та прокуратури провести комплексну перевірку діяльності директора.

Нагадаємо, 19 квiтня за рішенням суду генерального директора Першого українського театру для дітей та юнацтва Юрія Думнича поновили на посаді

Конфлікт у театрі почався понад два роки тому, коли Залізничний суд призначив на посаду директора Ю.Думнича, якому творчий колектив висловив недовіру. Аби залагодити ситуацію міське управління культури вирішило запровадити посаду генерального директора, з тим, аби залишити Юрія Думнича лише символічно на посаді директора, натомість генеральним директором став Валерій Мачалін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *